‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPachetul de control al Prograin Organic, achiziționat de un fond de investiții din Olanda

Pachetul de control al Prograin Organic, achiziționat de un fond de investiții din Olanda

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pachetul de control al companiei Prograin Organic, membră a Asociaţiei MOVCA, a fost achiziționat recent de Fondul de investiții Anders Invest Food&Agri din Olanda.

În acest context, un grup de reprezentanţi ai Anders Invest Food&Agri au efectuat, în perioada 19-21 decembrie 2021, o vizită în ţara noastră.

Theo van Stuijvenberg, fondator și co-proprietar al Anders Invest Food&Agri, a menţionat la o întrevedere avută la CCI Moldova că noua investiţie este importantă mai ales prin prisma inițiativei Uniunii Europene „Pactul verde european”.

Aceasta presupune tranziţia până în 2030 a aproximativ 25 la sută din terenurile agricole ale UE spre agricultura ecologică.

Potrivit lui Theo van Stuijvenberg, investiția Anders Invest Food&Agri în ţara noastră este importantă nu numai pentru agricultura ecologică, dar și pentru promovarea unui mod sănătos de viață şi, în special, a consumului de produse ecologice.

Noile investiții vor asigura în primul rând achitarea în termen a plăţilor pentru producţia livrată de fermierii ecologici, precum și dezvoltarea pilonilor de bază ai acestui tip de producere agricolă:  respectarea asolamentelor, ameliorarea fertilității solului.

‹ adv ›

Spartac Chilat, co-proprietar și partener local al Anders Invest Food & Agri, a precizat că unul din scopurile stabilite în urma acestei tranzacţii este de a susține creșterea suprafețelor cultivate în sistem ecologic.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›