image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Maia Sandu dezminte informațiile lansate de Ion Ceban: Stau în ambuteiaje și nu am folosit niciodată girofarul

Președintele Maia Sandu dezminte informațiile făcute publice de primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, privind solicitarea zilnică a asigurării coridorului verde.

Șeful statului califică declarațiile edilului drept un fals și spune că de când este președinte n-a făcut niciodată abuz de privilegiile funcției și n-a folosit niciodată girofar în trafic. În altă ordine de idei, președintele Maia Sandu a menționat că Republica Moldova este îngrijorată de tensiunile de la granița Federației Ruse cu Ucraina și și-a exprimat speranța că marii actori internaționali vor găsi soluții pașnice, notează IPN.

Președintele Maia Sandu spune că Republica Moldova este profund îngrijorată de relația tensionată dintre Moscova și Kiev. Șeful statului și-a exprimat îngrijorarea în contextual în care, în ultima perioadă, se discută tot mai mult despre o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina, după ce Moscova și-a dislocat deja trupe la graniță.

„Și noi suntem îngrijorați. Este o situație complicată și sper să se găsească soluții pașnice. Noi analizăm, facem schimb de informații cu partenerii noștri. În măsura în care putem să ne pregătim pentru un lucru destul de dramatic, ne pregătim. Dar este clar că nu avem soluții bune pentru așa ceva. Sperăm ca actorii internaționali implicați în această discuție, vor reuși să găsească soluții pașnice”, a spus Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Bună seara” de la postul public de televiziune.

De asemenea, președintele Maia Sandu a calificat drept o realizare a anului 2021 scoaterea Republicii Moldova din izolare internațională și restabilirea unor relații bune cu cei doi vecini, România și Ucraina.

„Este rușinos faptul că am avut relațiile pe care le-am avut anterior cu România și Ucraina. Avem o relație specială cu România și beneficiem de tot sprijinul. Avem probleme specifice cu Ucraina, dar oricum avem o relație bună și ne sprijinim reciproc. Am încercat să dezvoltăm relațiile mai mult de atât. Suntem pe agenda Uniunii Europene, toți vor să ne ajute, inclusiv, financiar. Au venit cele 60 de milioane de euro, bani acordați pentru problema gazelor. A fost aprobat acordul cu FMI. Acum este important ca acești bani să fie investiți și să ne putem bucura de rezultatele acestor investiții”, a mai spus Maia Sandu.

În timpul emisiunii, președintele Maia Sandu s-a arătat indignată de declarațiile primarului de Chișinău, Ion Ceban, care a menționat că ambuteiajele din Chișinău se creează, inclusiv, din cauza guvernanților care solicită zilnic asigurarea „coridorului verde”.

„Celui care a lansat acest fals am putea să-i trimitem un raport foarte detaliat despre mașinile cu girofar pe care le foloseau colegii lui de partid, în fiecare zi, cu treabă și fără treabă. Despre mașinile SPPS-ului pe care le-au distrus în accidente pentru că au mers cu viteză mare. Cel de la Floreni a fost un singur exemplu, ieșit în vizorul public, dacă analizați câte mașini au fost deteriorate în timp, veți vedea mult mai multe situații. Ce ține de coridor verde, eu niciodată nu m-am folosit de lucrul asta și am ținut să le spun angajaților din pază să nu îndrăznească să folosească acest lucru. Mergi mai de dimineață la lucru când nu sunt ambuteiaje și vii seara târziu, la fel când nu sunt ambuteiaje. Stau în ambuteiaje, dacă mă pornesc de acasă după 7.30, dar asta e. Niciodată nu am folosit girofarul de când sunt președinte”, a mai spus Maia Sandu.

Pentru anul 2022 președintele Maia Sandu a menționat că Președinția planifică un amplu program de împădurire a țării și un proiect de modernizare a domeniului educației. De asemenea, pentru începutul anului viitor este planificată și o conferință internațională de atragere a finanțării externe.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/ro/maia-sandu-stau-in-ambuteiaje-si-nu-am-folosit-7965_1086724.html#ixzz7Fr8Ub4oH

Follow us: @IPN_News_Agency on Twitter | ipn.md on Facebook

Noutăţile partenerilor

comentarii: