image
Sursa foto: politia.md

VIDEO // Droguri de 1,3 mln de lei, confiscate, iar trei persoane au fost reținute

Oamenii legii au destructurat un grup infracțional care comercializa droguri în valoare estimativă de 1,3 milioane lei.

La solicitarea oamenilor legii, asupra drogurilor a fost aplicat sechestru, iar trei membri ai grupului au fost reținuți, cu sprijinul mascaților de la BPDS „Fulger” – liderul grupării și două persoane care activau în calitate curieri cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani. Ulterior, la demersul procurorilor PCCOCS, doi membri au fost plasați în arest preventiv, iar în privința celui de-al treilea, instanța de judecată a decis cercetarea lui în libertate.

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a INI și ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub supravegherea procurorilor, au documentat activitatea infracțională a grupului pe parcursul ultimilor două luni.

Astfel, aceștia au stabilit că cei trei comercializau pe internet droguri sintetice de tip PVP (denumite „sare”), amfetamină și substanțe psihoactive de tip nou (NPS).

Ca urmare a perchezițiilor de la domiciliile, apartamentele închiriate precum și locurile unde au fost ascunse drogurile, oamenii legii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP și amfetamină, cu masa totală de peste 1,2 kg; precum și 600 gr de marijuană și timbre LSD. De asemenea, au fost ridicate telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare, pachețele autosigilante pentru vânzarea drogurilor și cântare electronice la scară mică.

Potrivit legii, învinuiții sunt considerați nevinovați până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale de condamnare în privința acestora.

Noutăţile partenerilor

comentarii: