image
Sursa foto: Getty Images

Miliardarul Abramovich, victorie de moral în Anglia. Britanicii l-au acuzat că este un spion trimis de Putin

Roman Abramovich (55 de ani), proprietar al celor de la Chelsea din 2003, a fost acuzat de spionaj în Anglia.

Rusul nu are liniște, chiar dacă în ultimii ani nu a mai apărut în prim-plan la Chelsea, iar acesta a fost acuzat de o publicație din Regat că este un apropiat al lui Putin, președintele Rusiei.

Publicația HarperCollins din Anglia l-a acuzat pe patronul rus al celor de la Chelsea că este un apropiat de-al lui Putin și să face spionaj pentru Rusia, toate aceste informații fiind date într-o carte în care apăreau mărturiile mai multor personaje cheie.

Totuși, se pare că totul s-a lămurit, iar șefii publicației și-au prezentat scuzele după ce au pierdut procesul în care au fost acuzați de "false informații aduse publicului".

În carte se vorbea și de faptul că Putin a stat în spatele preluării lui Chelsea de către Roman Abramovich.

Într-un comunicat, editura a spus că volumul respectiv „conţinea anumite informaţii imprecise” despre Abramovich.

Roman Abramovich a preferat să nu se mai implice la Chelsea în ultimii ani, iar rusul a delegat-o pe Marina Granovskaia pentru a se ocupa de clubul londonez.

Chiar și așa, Chelsea a fost una dintre cele mai puternice cluburi din lume, iar sezonul precedent, la doar câteva luni după ce Thomas Tuchel l-a înlocuit pe Frank Lampard, londonezii au câștigat trofeul Champions League pentru a doua oară în istorie.

În finală, Chelsea s-a impus în fața lui Manchester City, 1-0.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: