image
Sursa foto: border.gov.md

Alți patru moldoveni, depistați că s-au imunizat doar în acte

Alți patru moldoveni au fost depistați la trecerea frontierei de stat cu certificate de vaccinare împotriva Covid-19, cu semne clare de falsificare. În toate cazurile, documentele sunt eliberate de autoritățile medicale din Republica Moldova, când de fapt în data imunizării cetățenii se aflau peste hotare.

Documentați pentru uz de fals în acte sunt patru bărbați originari din raioanele Cahul, Vulcănești și municipiul Chișinău, cu vârste cuprinse între 33 și 51 de ani. Au fost identificați la intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați. 

La audieri, doar una din persoane a recunoscut că nu s-a vaccinat, deși a rămas nedumerit cum a apărut în baza de date. Ceilalți călători și-au menținut poziția, susținând că s-au imunizat împotriva Covid-19, însă refuzând să ofere alte detalii.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul sub toate aspectele legale, ca într-un final să fie luate măsurile necesare în privința persoanelor care folosesc, dețin sau confecționează acte falsificate.

De la începutul anului curent și până în prezent, în punctele de trecere a frontierei au fost depistate 117 certificate de vaccinare împotriva Covid-19 falsificate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: