Ilan Șor acuză PAS că ar fi dat comandă ca toți deputații Partidului „Șor” să fie arestați: Puterea de stat a fost uzurpată

„Guvernarea PAS ar fi dat ieri indicații Procurorului General să-i ridice imunitatea nu doar lui Ilan Șor, dar și tuturor deputaților din fracțiunea sa”. Informația a fost prezentată astăzi de liderul Partidului „Șor”, care susține că asemenea dezmăț nu a mai existat până acum, iar procurorii sunt șocați de ordinele „de sus” pe care le primesc. În context, el a anunțat că fracțiunea sa va boicota ședința Parlamentului, întrucât refuză să participe la aceste show-uri televizate.

Foto: Ilan Șor

Într-un postare video pe Facebook, Ilan Șor acuză guvernarea PAS de instaurarea unui regim totalitar și de uzurparea puterii de stat.

„Ceea ce avem astăzi în Republica Moldova se cheamă regim totalitar și stat capturat. Astăzi, absolut toate instituțiile statului sunt supuse unui singur partid care și-a pierdut mințile și își distruge propriul popor. În condițiile în care Maia Sandu nu este în stare să le ofere nimic cetățenilor, a ales să organizeze show-uri și și-a trimis procurorul în Parlament să-mi ridice imunitatea de nouă ori”, a declarat Ilan Șor.

Potrivit lui, după ce a văzut că nu există temei pentru scoaterea Partidului „Șor” în afara legii, guvernarea a decis să fabrice dosare și să-i hărțuiască pe membrii săi.

„Au început cu discuții sterile despre interzicerea partidului și atunci când au înțeles că ideea lor vine din cosmos și este absolut ireală, au dat câțiva pași înapoi și au început să facă presiuni pe deputații noștri. Aseară, procurorul general a primit sarcina să le ridice imunitatea și altor deputați de-ai noștri, inclusiv a Marinei Tauber, candidatul nostru care a câștigat alegerile la Bălți. La procuratură toți sunt șocați. Asemenea dezmăț nu a existat niciodată”, a menționat politicianul.

Ilan Șor a mai accentuat că fracțiunea sa a venit anterior cu o inițiativă legislativă privind lipsirea tuturor deputaților de imunitate, însă majoritatea PAS a refuzat să o susțină.

„Noi am venit cu inițiativă legislativă privind scoaterea imunității parlamentare a tuturor deputaților, ca să nu mai fie nevoie de aceste spectacole. De ce nu ați susținut-o? Sau vă este teamă că, într-o zi, vor veni după voi, domnilor din PAS? Și eu vă asigur că vor veni, inclusiv pentru uzurparea puterii de stat”, a mai declarat Ilan Șor.


Pub