(doc) Studiu pe depozitarea gazelor, clădiri publice cu energie alternativă și compensarea facturilor: Guvernul a aprobat un plan de securitate energetică

Planul național de acțiuni pentru atenuarea crizei energetice a fost aprobat de Guvern. Obiectivul general menționat în proiecte este „atenuarea impactului creșterii prețurilor la energie asupra populației, protecția, în special, a grupurilor celor mai vulnerabile și folosirea crizei ca un element de sporire a securității și eficienței energetice, pentru a preveni situații similare în viitor”. 

Foto: podul.ro

Printre acțiunile prevăzute de planul sunt compensarea facturilor și ajutorul material pentru grupurile vulnerabile.

Iar pentru luna decembrie s-a planificat: efectuarea studiului de fezabilitate privind posibilitatea stocării gazelor naturale și studiului privind dreptul de proprietate asupra rețelelor de gaze naturale.

Potrivit proiectului, pentru atingerea obiectivului general stabilit, „eforturile Guvernului se vor axa pe următoarele trei obiective specifice”:

1) orientarea acțiunilor spre reducerea impactului creșterii prețurilor la energie asupra consumatorilor casnici;

2) sprijinirea populației și, în special, a grupurilor vulnerabile pentru depășirea situației socio-economice dificile;

3) asigurarea securității energetice a Republicii Moldova pe termen lung și prevenirea altor crize energetice.

Costul total al măsurilor de reducere a impactului creșterii prețurilor la energie asupra consumatorilor casnici și sprijinirea grupurilor vulnerabile pentru depășirea situației socioeconomice dificile vor constitui 1872 milioane de lei.


Pub