Igor Dodon nu știe pe „ce schemă” cu Energocom este citat la Procuratură: E slută treaba la ei, dacă tot caută ceva ce nu a fost de acum 13 ani

Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, susține că dosarul de la Procuratura Generală în care urmează a fi audiat în cadrul unei cauze penale este un caz cu 13 ani în urmă „care a fost discutat de multe și s-a adeverit că acolo nu este nimic”, iar pentru că „situația este destul de proastă la actuala guvernare, noi vedem că lumea este nemulțumită și în această situație ei vor să facă show”, a declarat Dodon la NTV.

Foto: UNIMEDIA

„Noi am avut în această perioadă multiple cazuri penale care au fost deschise pe numele meu sau pe numele colegilor, mai ales în timpul lui Plahotniuc, în timpul lui Filat și niciunul nu a fost pe cazuri concrete, a fost așa cum este ăsta cu Energocom-ul. E slută treaba cu totul la ei, dacă s-au legat de un caz cu 13 ani în urmă, de 2008 care a fost de multe ori discutat, de multe ori analizat și inclusiv în Procuratura Generală și s-au adeverit ceea ce am spus noi de mai multe ori, că acolo nu este nimic absolut.

Eu nu țin minte ce a fost cu 13 ani în urmă, pentru că eu am fost co-președinte a comisiilor mixte interguvernamentale. Eu gestionam domeniul economic de câteva săptămâni, ce aveți voi? căutați copite de cai morți nu știu pe unde. Asta înseamnă că ați analizat atent activitatea mea de președinte de țară,nu ați găsit nimic și ca să îndepliniți comanda cuiva, v-ați legat de ceea ce a 13 ani în urmă, de aceea, să mă eschivez de discuții, de colaborare cu procurorii, de ce?

Eu cred că nu întâmplător ei au dat această informație, știind că eu sunt la Moscova. Eu doar zbor deschis, ei au informația de la Poliția de Frontieră. Știau că sunt plecat de luni seara și au dat informația marți, risc să presupun că ei sperau că eu nu o să mă întorc în țară și să spună că am fugit. Situația este destul de proastă la actuala guvernare, noi vedem că lumea este nemulțumită și în această situație ei vor să facă show. Din discuțiile pe care le am cu colegii mei, ei spun că nu vă temeți că acolo nu-i nimic, nouă ne trebuia să facem niște fum și iată au făcut. Urât din partea lor”, a declarat Dodon.

Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, a fost citat la Procuratura Generală pentru a fi audiat în cadrul unei cauze penale. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către Mariana Cherpec, procurora responsabilă de comunicare cu mass-media.

În septembrie, Procuratura Generală a inițiat urmărirea penală pe faptul delapidării mijloacelor financiare ale statului prin intermediul unor scheme criminale în procesul de import a energiei electrice în Republica Moldova, cu prejudicierea statul în proporții deosebit de mari. 

Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, susține că citarea acestuia la Procuratură nu este decât „o fumigenă, lansată de guvernare pentru a-și acoperi eșecurile”. „Vă anunț că oficial nu am primit niciun fel de citație. Iar dacă voi primi, la sigur mă voi prezenta”, a declarat Dodon.


Pub