Unul dintre cele mai scumpe divorțuri! Șeicul Dubaiului, obligat să plătească 728 de milioane de dolari fostei soții

23 Dec. 2021, 17:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
23 Dec. 2021, 17:09 // Au Bani //  MD Bani

Conducătorul Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, a fost obligat să-i plătească fostei sale soții, prințesa Haya bint al-Hussein, peste 728 de milioane de dolari. Este una dintre cele mai mari decizii de divorț pronunțate vreodată de un tribunal britanic.

Banii vor fi folositi pentru a acoperi costurile de securitate ale Prințesei Haya pentru tot restul vieții, precum și costurile curente pentru cei doi copii ai cuplului, Al Jalila Bint Mohammed Bin Rashid Al Maktoum și Sheikh Zayed Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, cu o plată în avans de 333 dolari în următoarele trei luni.

Nu există o valoare fixă ​​a decontării totale, întrucât instanța a decis că șeicul Mohammed ar trebui să plătească costurile anuale de securitate pentru cei doi copii ai săi, în vârstă de nouă și 14 ani, pentru tot restul vieții lor sau până la emiterea unei noi hotărâri judecătorești.

În hotărârea scrisă publicată marți, judecătorul a constatat că cea mai mare amenințare cu care se confruntă prințesa Haya și copiii ei Jalila și Zayed este chiar de la „șeicul Mohammed însuși, nu surse externe”.

Afirmația a fost făcută cu referire la „campania” de intimidare a șeicului împotriva prințesei Haya, inclusiv „capacitatea lui de a folosi software-ul Pegasus, care este disponibil doar guvernelor”, pentru a o spiona pe ea și pe personalul ei.

Au fost scoase la iveală și alte detalii despre căsnicia celor doi în hotărârea scrisă, inclusiv dovezi că prințesa a plătit patru angajați de securitate cu aproximativ 6,7 milioane de lire sterline (8,8 milioane de dolari). Indivizii au cerut bani pentru a păstra tăcerea cu privire la o aventură pe care femeia a avut-o cu unul dintre ei.

Detaliile cu privire la această aventură au fost dezvăluite anterior în instanță, inclusiv acuzațiile prințesei conform cărora a primit un apel telefonic amenințător de la șeicul Mohammed, care a făcut-o să se simtă ”îngrozită”.

Decizia marchează etapa finală a unei bătălii de ani de zile dintre cei doi. Înalta instanță din Marea Britanie a stabilit că șeicul Mohammed și-a folosit „bogăția imensă, puterea politică și influența internațională” într-o încercare de a agresa și a o reduce la tăcere pe prințesa de 47 de ani.

O hotărâre separată pronunțată în martie 2020 a concluzionat că șeicul Mohammed a organizat anterior răpirea a două dintre fiicele sale și le-a dus cu forța în Dubai, unde le-a ținut împotriva voinței lor. Șeicul a negat în mod repetat toate acuzațiile în acest caz.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 13:02
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Mart. 2024, 13:02 // Actual //  bani.md

Salariile mici, fluctuația mare de cadre și sistemul birocratic sunt doar câțiva din factorii care provoacă criza de cadre din administrația publică, au afirmat invitații emisiunii „Consens Național” difuzată luni, 25 martie curent, la RLIVE TV.

Veaceslav Ioniță, expert în domeniul administrației și finanțelor publice, și Stella Jemna, fostă șefă de Cabinet al prim-ministrei Natalia Gavrilița, reprezentantă de țară a Fondului regional de investiții WNISEF, sunt de părere că statul trebuie să își revadă politicile pentru a înțelege de câți funcționari are nevoie și care este nivelul lor de pregătire.

„Noi dispărem, ei se înmulțesc. Astăzi sunt mai puțini funcționari decât acum 20 de ani, dar raportați la numărul de populație care a mai rămas în țară ei sunt mai mulți pe cap de locuitor. Statul și-a redus din competențele sale și a digitalizat multe servicii și acum ar fi bine să fie regândit și sistemul de administrare la nivel central și local”, a menționat Veaceslav Ioniță.

Stella Jemna a afirmat că autoritățile trebuie să-și revadă structurile administrative și să investească mai mult în pregătirea noilor funcționari. Potrivit ei, tinerii nu sunt gata să acceadă în funcții manageriale, iar cei cu experiență nu sunt deschiși pentru cooperare.

„Ceea ce se întâmplă cu forța de muncă din administrație astăzi este radiograma la ceea ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani. Faptul că noi nu am investit în acești oameni, că mulți dintre cei care lucrează în ministere nu sunt calificați este rezultatul politicilor unui stat. Este foarte important să avem centre de calificare moderne deoarece ceea ce se învață acum nu mai este relevant”, a afirmat fost șefă de cabinet al prim-ministrei Natalia Gavriliţa.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Inițiative Strategice, fiecare al cincilea post din Guvern este vacant. Cele mai afectate sunt ministerele Culturii și Mediului care duc lipsă de aproximativ 30 la sută din numărul de angajați. Fiecare al patrulea post este vacant și în cadrul ministerelor Sănătății, Finanțelor și Afacerilor Externe. Cel mai bine asigurat cu cadre este Ministerul Educației și Cercetării care are vacante 11 la sută din posturi.

Studiul IPIS a fost realizat în cadrul inițiativei „Administrarea social responsabilă a finanțării externe”, în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, cu suportul Fundației Soros Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău