(video) Fotbaliștii și fotbalistele anului 2021. Privește live ceremonia de decernare a premiilor

FMF
Foto: FMF.md

În acest an, Federația Moldovenească de Fotbal a decis ca festivitatea de premiere a celor mai buni jucători și jucătoare ai/ale anului să se desfășoară online. Prezentatorii Daniela Vizitiu și Ion Jalbă vor prezenta rezultatele anului fotbalistic 2021.

Scurt istoric. În anul 1992, ziarul „Fotbal Hebdo” a lansat o anchetă naţională pentru desemnarea celui mai bun fotbalist moldovean al anului. Ideea organizării festivităţii de premiere ai celor mai buni oameni din fotbalul moldovenesc la sfârşit de an i-a aparţinut cunoscutului jurnalist și impresar de fotbal, Arcadie Zaporojanu, pe atunci redactor-şef al ziarului Fotbal Hebdo, scrie FMF.md.

Astfel, la 23 ianuarie 1994, în premieră, s-a desfășurat show-ul intitulat „Gala fotbalului moldovenesc”. Spectacolul a fost difuzat pe micile ecrane pe 19 februarie 1994. Douăzeci de ani mai târziu, în 2014, în semn de apreciere, Arcadie Zaporojanu s-a ales cu un premiu special din partea FMF.

După desfiinţarea ziarului Fotbal Hebdo, la sfârşitul anului 1999, ancheta și organizarea Galelor au fost continuate de Federaţia Moldovenescă de Fotbal. Tradiția se păstrează până în ziua de astăzi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente