‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMedicii veterinari ANSA vor oferi gratuit mai multe servicii pentru gospodăriile particulare

Medicii veterinari ANSA vor oferi gratuit mai multe servicii pentru gospodăriile particulare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a demarat procedurile de oferire gratuită a accesului la măsurile sanitare veterinare (testări de laborator și vaccinări), identificarea și înregistrarea animalelor din gospodăriile particulare.

Directorul general adjunct pe probleme sanitar veterinare, Alexandr Manciu declară că

„Astfel, s-a creat societății accesul la servicii veterinare minime necesare, inclusiv înregistrarea și identificarea complet gratuită a animalelor, fapt ce va spori siguranța produselor alimentare de origine animală și în special a celor obținute în gospodăriile nonprofesionale”.

Totodată, schimbările vor asigura implementarea mult mai eficientă a Programului acțiunilor strategice de supraveghere, profilaxie şi combatere a bolilor, de prevenire a transmiterii bolilor de la animale la om şi de protecţie a mediului.

„De asemenea, medicii veterinari și felcerii veterinari recent angajați în circumscripțiile teritoriale sanitare veterinare din cadrul subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor vor fi antrenați și în alte activități, cum ar fi, de exemplu, gestionarea, combaterea și eradicarea unor eventuale focare de boli oficial notificabile ale animalelor, ceea ce va contribui la creșterea calității vieții în mediul rural”, a mai declarat Alexandr Manciu.

Totodată, urmează ca toate datele colectate aferente Programului strategic și identificării animalelor să fie introduse în sistemele informaționale Registrul de Stat al animalelor (SIA RSA), Managementul măsurilor sanitar veterinare (MMSV) și Managementul laboratoarelor (LIMS).

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›