Nume
Parola
Vizualizări: 3513
La Călărășeuca a fost finalizată construcția drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”
Călărășeuca, Ocnița, 22 Decembrie 2021 — La Călărășeuca, raionul Ocnița, au fost finalizate lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, precum și a infrastructurii turistice în preajma lăcașului de cult. Lucrările au fost executate în cadrul unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Miercuri, 22 decembrie 2021, conducerea ADR Nord și specialiști din cadrul Agenției au verificat calitatea lucrărilor de construcție, în contextul desfășurării procedurii de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului. Împreună cu autoritățile publice locale din Ocnița și alte părți implicate în procesul de implementare a proiectului, reprezentanții ADR Nord au inspectat traseul reconstruit ce asigură accesul către lăcașul de cult, precum și stațiunea turistică din preajma mănăstirii, unde a fost construit un grup sanitar și a fost amenajată o parcare pentru autoturisme.

În cadrul proiectului a fost asfaltată o porțiune de drum cu o lungime de 4,62 km și au fost construite trotuare în interiorul satului Călărășeuca – pe ambele părți ale carosabilului, precum și în afara satului – în dreapta carosabilului, în sensul de deplasare către lăcașul de cult.

Costul total al proiectului „Modernizarea infrastructurii turistice prin construcția drumului de acces spre Mănăstirea «Adormirea Maicii Domnului» din satul Călărășeuca” constituie 22,48 milioane de lei, din sursele FNDR. Lucrările de construcție în cadrul acestui proiect au început în noiembrie 2020 și au fost finalizate în decembrie 2021.

Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca se află în raionul Ocnița, pe malul Nistrului. A fost ctitorită în secolul al XVIII-lea.

www.adrnord.md