(doc) Guvernul a alocat peste 67 de milioane de lei pentru construcția Arenei Naționale

Arena Chișinău
Foto: gov.md

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 22 decembrie, alocarea a 67 739 500 de lei din bugetul de stat 2021 pentru majorarea capitalului social al Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională”.

Vedeți mai jos documentul aprobat de guvern.

E de menționat că acest subiect a ajuns pe ordinea de zi a guvernului încă în luna august 2021, însă atunci a fost retras din examinare, la solicitarea prim-ministrei Natalia Gavriliţa.

Unul dintre motivele solicitării retragerii ţinea de dorinţa de a afla de la Procuratura Generală cum s-a mişcat dosarul în cazul Arenei. Un alt motiv invocat atunci de Natalia Gavriliţa ţinea de numirea unui nou director la Agenţia Proprietăţi Publice – Eugeniu Cozonac, care urma să analizeze dosarul Arenei Naţionale şi să vină cu propuneri.

Reamintim că, subiectul privind construcția unei arene multifuncționale, numită inițial „Chișinău Arena”, a apărut în spațiul public pentru prima dată la 13 martie 2018, cu opt luni înainte de alegerile parlamentare. Proiectul a fost anunțat de fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, și prezentat de către Andrian Candu, președintele Parlamentului Republicii Moldova pe atunci. Ulterior, pentru edificarea acestei arene, statul a alocat 200 de milioane de lei din fondul pentru reparația drumurilor. În regim de urgență s-a decis ca un teren cu o suprafață de 69,2 hectare să fie exclus din categoria de terenuri cu destinație agricolă și trecut din proprietatea Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație (ex-Colegiul Național de Viticultură și Vinificație) în administrarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, fiind, în același timp, inclus în categoria de terenuri destinate construcțiilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente