image
Sursa foto: parlament.md

Au fost desemnați câștigătorii Concursului de colinde și urături, lansat de Parlament

Ruxanda Covalschi, elevă a Liceului Teoretic ”Gheorghe Asachi” din capitală este câștigătoarea celei de-a II-a ediții a Concursului de colinde și urături, categoria maturi, organizat online, de Parlamentul Republicii Moldova, în ajunul sărbătorilor de iarnă. Piesa a acumulat cele mai multe vizualizări – 77 527.

Pe locul I, la categoria copii, s-a clasat grupul vocal ”Poienița” al gimnaziului din satul Voloave, raionul Soroca, acumulând 70 254 de vizualizări.

La categoria maturi, locul II a fost ocupat de ansamblul ”Busuioc” din Floreni, Anenii Noi – 62 687 vizualizări, iar locul III i-a revenit formației folclorice din satul Peticeni, raionul Călărași – 55 266 vizualizări.

Locurile II și III, la categoria copii, au fost ocupate de ansamblul ”Fluturașii” din municipiul Cahul, care a înregistrat 29 364 vizualizări, și respectiv Andreea Cega din satul Cobusca Veche, Anenii Noi, care a acumulat 25 250 vizualizări.

La Concursul de colinde și urături, lansat de Parlament la începutul lunii decembrie curent, s-au înregistrat aproape 150 de colective și soliști de diferite vârste, originari din toate regiunile țării, dar și din diasporă.

Toate colindele și urăturile pot fi vizualizate pe contul de Facebook al Parlamentului. Totodată, acestea răsună, în holul instituției parlamentare, pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: