image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

O nouă învinuire în privința lui Plahotniuc; PCCOCS a anunțat în căutare și un fost deputat afiliat acestuia

O nouă învinuire în privința lui Vladimir Plahotniuc, într-un dosar privind depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte publice, comise în iunie 2019.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a formulat o nouă învinuire în privința lui Vladimir Plahotniuc și a anunțat în căutare un deputat din legislatura a X-a, afiliat acestuia, cu solicitarea aplicării arestului.

Aceștia sunt învinuiți de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigare la falsificarea actelor publice, în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice. Mai exact, la indicația cetățeanul Plahotniuc, deputatul afiliat dânsului și-a folosit autoritatea conferită prin poziția sa socială din acel moment, ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc.

Astfel, actele de identitate au fost perfectate în lipsa solicitanților, prin contrafacerea cererilor acestora, fără semnătura lor și fără prelevarea amprentelor digitale sau captarea imaginilor fotografice a persoanelor. Mai mult decât atât, actele de identitate le-au fost eliberate învinuiților în aceeași zi. Prin faptele comise, au fost încălcate un șir de acte și proceduri obligatorii pentru toți solicitanții.

Prin urmare, așa cum învinuiții se eschivează de oamenii legii, procurorii i-au anunțat în căutare, iar în privința apropiatului lui Vladimir Plahotniuc a fost solicitată și aplicarea arestului, în lipsă.

Potrivit legii, învinuiții se prezumă nevinovați până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: