image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

Un funcționar de la Călărași, reținut pentru omor; Cine este victima

La 18 decembrie curent, poliția din Călărași a fost sesizată de un bărbat precum că în locuința sa, din extravilanul satului Bularda, a depistat cadavrul unui bărbat de 62 de ani, care activa neoficial de aproximativ 2 ani în calitate de paznic și totodată îi ajuta la alte lucrări agricole la iazul care îi aparține.

Ca urmare a cercetărilor la fața locului, în locuinţa unde a fost găsit cadavrul, polițiștii au depistat pe un perete, pete de culoare brună, acestea fiind răzuite, iar altele acoperite cu un creion, cu scop de a fi ascunse urmele. În urma examinării preventive a medicului legist, decesul ar fi survenit ca urmare a leziunilor corporale.

De asemenea, de la locul faptei, polițiștii au ridicat îmbrăcăminte, care ar aparține stăpânului casei, având pe ele pete de sânge.

Ca urmare a măsurilor de investigație și urmărire penală, întreprinse de polițiștii din Călărași și sub conducerea procurorilor Procuraturii raionului Călărași, la 19 decembrie suspectul a fost reținut. Acesta s-a dovedit a fi chiar stăpânul casei, în vârstă de 62 de ani, care activează ca funcționar public în localitatea Dereneu, r-ul Călăraşi, cel care a și anunțat poliția despre decesul victimei şi cel care a întreprins acțiuni de camuflare a urmelor infracţiunii. Audiat de polițiști, acesta se încurcă în declarații.

Cadavrul victimei a fost îndreptat la expertiza medico-legală pentru stabilirea cauzei decesului.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru omor, iar suspectul a fost reținut pentru 72 ore. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 10 la 15 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: