image
Sursa foto: captură video

„Vânturile, Valurile” are o sculptură; Lucrarea executată din sârmă metalică reprezintă silueta umană a gânditorului

Simbolul emisiunii „Vânturile, valurile” - gânditorul - are o sculptură inedită. Lucrarea este executată din sârmă metalică și reprezintă silueta umană a gânditorului. Pentru realizarea ei a fost nevoie de câțiva kilometri de sârmă, răbdare și de ochiul profesionist al artistului Dmitri Demidov. Cum arată sculptura și de unde a pornit ideea, vedeți în emisiunea „Vânturile, Valurile” din 2 ianuarie. Acum însă vă învităm să urmăriți cum este ea confecționată.

O sculptură unică executată din sârmă metalică a prins chipul gânditorului - simbolul emisiunii „Vânturile, valurile” de la Jurnal TV. Aceasta a fost modelată în câteva săptămâni de către artistul Dimitri Demidov.

DIMITRI DEMIDOV, artist plastic, sculptor: "Aici nu a mers mult material, pentru că sculptura e destul de aerată. Aceasta a fost ideea de la început. Nu pot spune cât anume, dar în kilograme cred că vreo cinci kilograme, aluminiul este ușor și cinci kilograme este deajuns. Dacă e să luăm după lungime, atunci este vorba despre câțiva kilometri de sârmă."

După mulți ani de pictură, a învățat singur, pas cu pas, să confecționeze astfel de sculpturi:

DIMITRI DEMIDOV, artist plastic, sculptor: "Astfel de idei existau, desigur. Eu nu am inventat roata, oamenii din toată lumea creează astfel de sculpturi, dar tehnica am învățat-o singur, încet. Singur m-am gândit, am inventat. Am încercat, am încercat și într-un final mi-a reușit."

Lucrările lui au ajuns și peste hotarele țării.

DIMITRI DEMIDOV, artist plastic, sculptor: "În Rusia au plecat câteva, în România desigur, una în Slovenia a plecat. Nu foarte multe, dar îndeajuns."

Noutăţile partenerilor

comentarii: