Cinci cetățeni ucraineni au încercat să mituiască vameșii moldoveni: Pentru „a li se facilita” traversarea frontierei de stat

Pentru a li se facilita traversarea frontierei de stat, cinci cetățeni ucraineni au încercat să corupă cu bani vameșii, anunță Poliția de Frontieră. Toate incidentele au fost înregistrate pe parcursul zilei de 18 decembrie, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați.

Foto: UNIMEDIA

La ieșirea din Republica Moldova, patru din cetățenii documentați s-au prezentat în calitate de șoferi de camioane, iar alt ucrainean – șofer de autocare. Polițiștii de frontieră au depistat și ridicat mijloace financiare, hrivne UA și euro, în cadrul formalităților de control.

Conform procedurilor legale au fost sesizați reprezentanții Centrului Național Anticorupție, care vor examina cazurile sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art.325 al Cod Penal RM.

Poliția de frontiră amintește că „orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată”.



Pub