Năstase dă cu guvernarea de pământ, după ultimul sondaj: „A început sfârșitul sau deja s-a sfârșit începutul vremurilor bune, propovăduite de PAS?”

Fostul lider al Platformei DA, Andrei Năstase, a venit cu o reacție, după ce IDIS Viitorul a prezentat, ieri, rezultatele celui mai recent sondaj cu privire la situația socio-politică din țară. „Astfel, în doar câteva luni, cei de la guvernare pierd locul de lider în ceea ce privește încrederea populației și intenția clară de vot (acum câteva luni, obțineau 63 de mandate din 101 posibile), iar președintele ocupă un fruntaș loc doi, după primarul socialist al Chișinăului, în barometrul încrederii în oamenii politici! A început SFÂRȘITUL? Sau deja s-a sfârșit ÎNCEPUTUL vremurilor bune propovaduite de guvernare și susținute perfect de mașinăria de propagandă?”, a scris Năstase, pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA
„Dragii mei colegi și prieteni din mass-media, dacă nici datele de astăzi nu merită a fi transformate în știri importante pentru cetățenii Republicii Moldova, atunci ce ar mai fi de zis?
Concret, nici măcar sociologii apropiați celor aduși masiv la guvernare prin sondaje nu au mai putut ascunde evidențele! Astfel, în doar câteva luni, cei de la guvernare pierd locul de lider în ceea ce privește încrederea populației și intenția clară de vot (acum câteva luni, obțineau 63 de mandate din 101 posibile), iar președintele ocupă un fruntaș loc doi, după primarul socialist al Chișinăului, în barometrul încrederii în oamenii politici!

A început SFÂRȘITUL? Sau deja s-a sfârșit ÎNCEPUTUL vremurilor bune propovăduite de guvernare și susținute perfect de mașinăria de propagandă? Comentăm împreună? Și, de curiozitate...

Întrebare pentru toți cei care sunt într-un fel sau altul conectați la actualitatea evenimentelor sociale și politice din Republica Moldova: știe cineva un alt caz din istoria noastră recentă când o formațiune politică pierde aproape 25% din încrederea populației în doar șase luni de zile? Chiar și în aceste condiții, guvernarea rămâne în continuare adeptul unui management politic și instituțional exclusivist, extrem de contondent și neadecvat în foarte multe privințe! Despre competență, echilibru, viziune, integritate și demnitate...nu a fost formulată, se pare, nici o întrebare în chestionarul operat de CBS AXA. Mai bine așa! Seară bună să aveți!

PS: Marea tragedie a poporului nostru este, din păcate, ușurința cu care spunem și credem minciuni, ușurința cu care tolerăm impostori, incompetenți, incapabili și escroci politici și electorali! Iar marele pericol care ne paște este acela ca "visul nostru european" să moară pentru totdeauna în ziua în care această organizație politică care ne decide astăzi destinul va intra definitiv în istorie, ca un alt eșec, uriaș și previzibil al culturii noastre politice de pe Bîc! Iată că fără Plahotniuc, Șor sau Dodon prin preajmă, riscăm să-i vedem curând la butoane.

De ce ni se întâmplă toate astea?
Ce păcate și ale cui le ispășește, de atâția ani, poporul nostru???

PPS. când hoția și corupția au ajuns la rang de politică de stat, iar vectorul european ajunsese de la 73% la 37 %, sub tirul nemilos al propagandei, la doar niste luni, am ieșit în stradă cu zecile de mii. Apoi am fost și peste 100 000”, a scris Andrei Năstase, într-o postare pe pagina sa de Facebook.



Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de IDIS Viitorul, în comun cu CBS Research și IPRI București, personalitatea politică din Moldova care se bucură de cea mai mare încredere în rândurile cetățenilor rămâne a fi președinta Maia Sandu. Totuși, aceeași cercetare arată că, surpriza zilei este primarul capitalei, Ion Ceban, care are un scor al încrederii pozitiv. Aproape 45% dintre respondenți au spus că au oarecare încredere sau foarte multă încredere în acesta.

Totodată, același sondaj arată că, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare anticipate, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Acțiune și Solidaritate ar acumula câte 24,7% din voturi, iar pentru Partidul Șor ar vota 8,2 dintre alegători. Totodată, 18 la sută din respondenți au spus că nu știu ce partid ar susține, iar alți 11,6% au spus că nu ar ieși la vot. 


Pub