Ceban, supărat pe cei de la minister că l-ar fi lăsat fără căsuțe pentru târg: N-au vrut să ni le de-a nici cu 12500 chirie, să le văd azi pe 31 august

Primarul capitalei, Ion Ceban, spune că deși a venit cu solicitare la ministerul Culturii de a lua căsuțe pentru târg a primit „un refuz oficial”. „Când am solicitat să închiriem aceste căsuțe, pentru că au zis că nu vor organiza târg, nici cu 12 500 nu au vrut să ni le dea. Să aflu astăzi că se află undeva pe 31 august”, a ținut să menționeze Ceban la ședința CMC.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Cu două târguri noi am făcut solicitare oficială la minister, să ne coagulăm eforturile, să nu existe două târguri, doi brazi, să nu existe izvar special, ca și coridor verde, pentru deputații de la guvernare sau pentru miniștri. Toată lumea este egală și sărbătorile de iarnă trebuie să unească. Și așa nu este prea vesel, este destul de trist.

Am fost refuzați în mod oficial, pot publica scrisoarea ministreului Culturii, mai mult decât atât, când am solicitat să închiriem aceste căsuțe, pentru că au zis că nu vor organiza târg, nici cu 12 500 nu au vrut să ni le dea.

Să aflu astăzi că se află undeva pe 31 august, dar se aflau undeva în subsoluri sau la depozite.

Nu poate să existe sărbătoarea guvernului sau primăriei, este sărbătoarea tuturor și abordarea trebuie să fie corespunzătoare. Noi am stopat contractul pe reparația de pe 31 august doar ca să putem avea această sărbătoare, să nu arate cineva cu degetul. Asta ar însemna că vom întârzia cu 2-3 luni, ca să înțelegeți că suntem cooperanți și ne asumăm acest lucru”, a declarat edilul capitalei.

Luminițele târgului de Crăciun, organizat de Guvern, se vor aprinde pe data de 24 decembrie 2021, în scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”. Activitățile festive se vor desfășura în acest an pe întreg teritoriul țării.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a reiterat că municipalitatea va organiza sărbătorile de iarnă pe cont propriu, după ce a primit refuz de la Ministerul Culturii, la solicitarea de colaborare în acest sens. „Nu știu ce se întâmplă la Guvern,, dar noi nu vedem sens să fie divizate sărbătorile, să existe doi brazi, Moș Crăciun galben sau nu știu de care culoare. Toți Moș Crăciunii sunt ai noștri, ai tuturor, și brazii sunt ai noștri, ai tuturor, și sărbătoarea, așa că haideți să petrecem aceste sărbători împreună frumos”, a declarat Ceban.


Pub