(video) „Nu speriați ariciul cu fundul gol”. Ceban anunță roșu la semafoare pentru guvernanți: Poate aduc gaz cu căldarea

Primarul capitalei, Ion Ceban, a venit cu mai multe comentarii după ce prim-ministra Natalia Gavriliță a respins acuzațiile că mai mulți funcționari ar fi cerut coridor verde. „Nu doar 47, 49 sau 50 de solicitări, am ridicat arhiva din ultimele luni. Coridorul verde pentru „oamenii buni” a avut în unele zile și 80 de solicitări”, susține Ceban.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Am văzut acum declarațiile prim-ministre referitor la coridorul verde, că nu sunt date cu caracter public, dar banul este public evident, Stimați guvernanți, haideți să ne concentrăm pe problematica municipiului Chișinău. În anul care urmează vor fi mult mai multe proiecte, decât au fost în anul curent și în anul trecut, proiecte pentru oameni, care plătesc impozite, care ajung la bugetul municipal și pe care le luați abuziv la bugetul de stat, mulți bani.

Nu doar 47, 49 sau 50 de solicitări, am ridicat arhiva din ultimele luni. Coridorul verde pentru „oamenii buni” a avut în unele zile și 80 de solicitări.

Cred că trebuie să vă fie rușine pentru acest lucru, pentru că nu sunteți mai privilegiați ca alții. Dumneavoastră vorbeați despre lucrurile aceste permanent, că veți renunța la privilegii de acest tip. Repet, eu nu mă plimb la paza de stat, așa cum vă place vouă, cu 10, 15 oameni. Plus nu insist pe coridorul verde și credeți că mai mult nu veți fi autorizați, vă descurcați singuri cu coridoarele verzi”, a declarat Ceban.

Plecați la serviciu ca oamenii de rând.

„Această informație este cu caracter public pentru că ține de interesul public. Oamenii au aștepat să fiți aproape de ei, dar nu în coridoarele verzi”, a mai spus Ceban

Totodată întrebat dacă o să fie făcute publice și rapoartele din 2019-2020, Ceban a răspuns: că nu vede nicio problemă. „Poate aduc gaz cu căldarea cei care umblă prin coridoarele verzi. Eu nu am frică, nu faceți acest lucru, nu speriați ariciul cu fundul gol”, a răspuns primarul capitalei.

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, respinge acuzațiile primarului capitalei, Ion Ceban, precum că mai mulți funcționari publici ar fi solicitat să le fie asigurat coridor vine. Mai mult, Gavriliță vrea să afle cum datele au ajuns în spațiul public.

Mai mulți funcționari publici ar fi solicitat să le fie asigurată undă verde sau coridor verde pe străzile din capitală. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban. Potrivit lui, doar într-o singură zi au fost 47 de astfel de solicitări. Astfel, edilul a menționat că va solicita ca și „pe perioada când sunt diverse delegații, traficul să nu fie stopat nicicum”.


Pub