Anunț de la SFS pentru întreprinzători! DE CE trebuie să anunțe despre deschiderea contului bancar în străinătate

21 Dec. 2021, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
21 Dec. 2021, 12:18 // Actual //  MD Bani

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) reamintește tuturor contribuabililor (orice persoană juridică, orice întreprinzător individual, orice gospodărie ţărănească sau orice persoană fizică care desfăşoară activitate de întreprinzător sau practică activitate profesională) despre obligația de a comunica autorității fiscale înregistrarea contului deschis în străinătate. În cazul în care nu se anunță se va recurge la conformare forțată și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislație.

Deschiderea piețelor externe de desfacere constituie pentru contribuabilii rezidenți o oportunitate de diversificare a activității, de majorare a rentabilității, cât și de formare a unui registru de clientelă internațională, cu mari oportunități de dezvoltare. Pentru realizarea obiectivelor și proiectelor respective, contribuabilii adesea optează pentru deschiderea conturilor bancare în străinătate, fapt care facilitează organizarea și dezvoltarea activității de întreprinzător.

Așadar, contribuabilii care practică activitate de întreprinzător sunt îndemnați să comunice despre deschiderea contului bancar în străinătate în termen de 15 zile de la data deschiderii contului bancar, în corespundere cu prevederile Codului fiscal. Drept confirmare a înregistrării contului, Serviciul Fiscal de Stat eliberează contribuabilului, în termen de 3 zile, un certificat de confirmare. În cazul nerespectării vor fi aplicate sancțiune prevăzute de legislație.

Potrivit SFS, schimbul de informații între instituțiile statului constituie unul din principalele instrumente ce stau la identificarea contribuabililor care intenționează sau deja au admis nerespectarea legislației în vigoare, inclusiv prin necomunicarea deschiderii conturilor bancare.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău