Moș Crăciun există! Maib a adus magia sărbătorilor de iarnă copiilor de la Gimnaziul Cristești, Nisporeni

21 Dec. 2021, 13:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Dec. 2021, 13:33 // Actual //  Lupu Eduard

Și în acest an, membrii echipei maib s-au mobilizat pentru a aduce magia sărbătorilor de iarnă în sufletele celor mici, dar cu visuri mărețe. Moș Crăciun și ajutorii săi au ajuns de această dată la Gimnaziul Cristești din raionul Nisporeni, o școală mică cu doar 85 de elevi și mult prea puțini învățători și profesori.

Lipsa acestora este resimțită cel mai mult de picii din clasele primare. Svetlana Secrieru este învățătoarea care desfășoară ore simultan cu cei 19 elevi cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani. Chiar dacă nu dispune de echipamente digitale, care i-ar asigura un proces educațional mai ușor, cu resurse didactice minime Svetlana, ca și restul profesorilor din gimnaziu, depune eforturi maxime pentru a le oferi copiilor cele mai valoroase cunoștințe în cea mai captivantă și interesantă manieră.

„Situația elevilor mei este foarte critică, din motivul condițiilor defavorizate pe care le au: părinți neangajați, invalizi, copii care provin din familii monoparentale etc. Acești copii așteaptă magia sărbătorilor de iarnă cu mare speranță în suflet și fiecare cu dorința de a primi darul Moșului. Ei nu știu că scoala noastră are deficit bugetar și daruri nu avem pentru ei, iar părinții nu le pot oferi această magie din cauza zilelor grele și scumpirilor la care nu le pot face față”, este doar o parte a mesajului recepționat de la Svetlana, rânduri care au sensibilizat angajații maib și ne-au inspirat să le creăm copiilor emoții de sărbătoare, demonstrându-le că magia sărbătorilor de iarnă există, la fel ca și Moș Crăciun și sacul său fermecat plin de daruri.

Zeci de cutii cu dulciuri, articole de papetărie, dar și tehnică extrem de importantă pentru procesul educațional – două imprimante, două calculatoare și două proiectoare moderne s-au regăsit în desaga Moșului maib. Darurile au fost apreciate de elevi, dar și de cadrele didactice ale instituției, care au menționat că nu s-au așteptat ca Moșul să fie atât de generos în acest an.

„Echipa maib a fost dintotdeauna un exemplu de mărinimie, implicându-se an de an în diverse proiecte de responsabilitate socială. De această dată ne-am propus să vedem magia sărbătorilor de iarnă prin ochișorii micuților din Cristești, investind în educația lor prin echipamente digitale care să faciliteze procesul educațional, dar și ajutându-l pe Moșu’ să ajungă la cât mai mulți copii cuminți. Exprim toată admirația față de angajații băncii care au contribuit ca în această iarnă numărul faptelor bune să crească în comunitate”, a menționat Iulia Bogușevschi, Șefă a Comunicării Corporative maib.

„Sărbătorile de iarnă mereu au un farmec aparte pentru fiecare din noi, iar atunci când împărtășești din bucurie emoțiile se amplifică. În special copii sunt cei cei îl așteaptă pe Moș Crăciun și este atât de magic când visele se realizează. Maib susține diverse proiecte de responsabilitate socială, fiind un exemplu bun de generozitate cu impact asupra dezvoltării durabile a comunității, cu rezultate frumoase pe termen lung”, a completat Mariana Lazăr, Directoarea Sucursalei Nisporeni.

„Aceste donații le vor permite copiilor să participe la ore cât mai interactive, interesante, moderne și atractive. Suntem recunoscători pentru că ați adus zâmbet elevilor în ajunul sărbătorilor de iarnă și promitem ca eforturile noastre în această direcție să nu înceteze. Vă mulțumim din inimă și vă suntem profund recunoscători”, a adăugat Svetlana Secrieru, învățătoare a claselor primare, Gimnaziul Cristești.

Faptele bune sunt o tradiție frumoasă în cadrul maib, pe care an de an angajații băncii tind să o valorifice în beneficiul celor cu posibilități mai modeste. În campaniile anterioare de Crăciun angajații maib au acordat suport Casei Angelus a Fundației Hospice Angelus, copiilor din Secția Pediatrie, dereglări metabolice, malnutriții și reanimare a Spitalului „Emilian Coțaga”, copiilor internați în cadrul Institutului Oncologic, celor care provin din familii defavorizate etc. La fel, o bună parte dintre angajații băncii redirecționează 2% din impozitul pe venit pentru susținerea organizațiilor non-guvernamentale și acționează cu grijă și responsabilitate în comunitate. Menționăm că în 2021 maib a implementat un șir de proiecte de responsabilitate socială corporativă care sprijină educația, inclusiv educația financiară, arta, sportul, sănătatea și tradițiile țării.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău