UDPATE. Alerta cu bombă la centrul comercial Shopping MallDova a fost falsă

main
Foto: din 15 ianuarie, 2021

Alerta cu bombă la centrul comercial Shopping MallDova a fost falsă. Toți vizitatorii au fost evacuați de urgență. Inspectoratul de Poliție Centru informează că apelul privind alerta cu bombă a fost făcut în jurul orei 12.50 de către un bărbat.

UPDATE:

„În urma verificărilor efectuate de forțele de ordine, alerta cu bombă la Centrul Comercial Shopping MallDova nu s-a adeverit. Polițiștii nu au depistat obiecte sau substanțe explozibile. Ofițerii sectiei investigație și urmărire penală a IP Centru au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani”, se arată în comunicat.

Știrea inițială. 

„În jurul orei 12.50, Inspectoratul de Poliție Centru a fost sesizat prin intermediul serviciului unic 112, apelul fiind făcut de un bărbat care a comunicat faptul că a fost informat prin intermediul poștei electronice precum că în incinta Centrului Comercial de pe strada Arborilor este amplasat un obiect explozibil”, se arată în mesajul poliției.

La fața locului, s-au deplasat toate serviciile specializate: batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupul operativ al Inspectoratului de Poliție Centru, angajații IGSU, fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bombteh.

Forțele de ordine au încercuit zona și au evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente