Studenții francofoni din cadrul UTM au obținut două premii la concursul „Autour et à travers”, pentru creații grafice și fotografii

FotoJet
Foto: Colaj #diez; Sursa foto: utm.md

Studenții francofoni de la facultățile din campusul Botanica al Universității Tehnice a Moldovei – FCGC, FIEB și FUA, au avut onoarea de a fi invitați să participe la concursul de FOTOGRAFIE ȘI GRAFICĂ din cadrul Simpozionului interdisciplinar internațional „Autour et à travers”, organizat de CRU TUIASI – Centrul de Reușită Universitară al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, cu sprijinul AUF-ECO – Agenției Universitare a Francofoniei în Europa Centrală și de Est, în cadrul proiectului „Transversal(itate) în Univers(itate)”.

La îndemnul și recomandarea dnei Lidia BIVOL, profesoară de limba franceză din campusul studențesc Botanica, 24 de studenți receptivi (de altfel, un număr relativ mare în condițiile sfârșitului de semestru, respectiv în toiul atestărilor și evaluărilor finale) au expediat lucrări relevante. Pornind de la tema propusă, „Autour et à travers – În jurul și de-a lungul”, autorii au fost încurajați să redea în lucrările lor (fotografii sau afișe/creații grafice personale) mișcarea/forma circulară sau lineară, în toate înțelesurile și valorile posibile: ca reprezentare materială, ca forme pe care le regăsim în lumea care ne înconjoară, ca mișcări în natură, ca reprezentare a ciclicității/evoluției – în ceea ce vedem, dar și în ceea ce se află dincolo de vedere, ca simbol, metaforă, aluzie etc.

Studenții au fost invitați, așadar, să reflecte la tema propusă și să aleagă o perspectivă care să oglindească într-un fel cât mai original circularitatea și/sau linearitatea!

„Suntem mândri de faptul că lucrările studenților noștri au fost apreciate la justa valoare, unele dintre ele fiind premiate chiar în cadrul simpozionului, vineri, 17 decembrie, în intervalul dintre orele 9.30-10.00, pe platforma meet.google.com/zvw-htrd-cvw”, se arată în comunicatul emis de UTM.

Premianții UTM sunt studenții Vladimir MELNIC, gr. ARH-192, Facultatea Urbanism și Arhitectură, și Mihaela DIMITRIU, gr. ML-211, Facultatea Inginerie Economică și Business, premiile I, II, III și mențiunile constând din camere foto/ polaroid/ acumulatoare USB externe. Absolut toți participanții vor primi diplome din partea organizatorilor concursului.

Încurajați de profesoara lor, dna Lidia BIVOL, studenții au declarat că își doresc continuitate în colaborarea fructuoasă dintre UTM și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, grație transdisciplinarității limba franceză vs domeniul tehnic.

Lista studenți francofoni din campusul academic Botanica UTM menționați în concursul „Autour et à travers”:

Facultatea Urbanism și Arhitectură
# Irina BADALEAN;
# Cătălina CODREANU;
# Cătălin COJOCARU;
# Daniela COJUHARI;
# Alina DIACENCO;
# Vladimir MELNIC;
# Dan MIȘANOVSCHI;
# Artur STAFIE;
# Valeria STOICA;
# Corina ȚARELEA;
# Mina VOLCU.

Facultatea Inginerie Economică și Business
# Andreea CALDÎRI;
# Mihaela DIMITRIU;
# Nicoleta MÎRCA;
# Diana POPOVICI;
# Mihaela TIMOTIN;
# Cristina ULINICI.

Facultatea Construcții, Geodezie și Gadastru
# Valeria CIOBANU;
# Anatol FURTUNĂ;
# Alina GAVRILUȚĂ;
# Elena GRAUR;
# Vadim JOSAN;
# Ana NICHIFOR;
# Cristian ȘINDILĂ.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente