image
Sursa foto: poză simbol

Pudra decolorantă - tehnici de aplicare și măsuri de precauție

Pudra decolorantă - tehnici de aplicare și măsuri de precauție.

Pudra decolorantă, ca și orice alt agent de iluminare este destinată deschiderii complete sau parțiale a pigmenților de păr. Mai mult decât atât, acest grup de remedii cosmetice funcționează eficient atât cu pigmenții naturali, cât și cu cei artificiali.

Produsul deține o formulă foarte puternică, cu un pH alcalin, care poate deteriora structura firelor de păr și poate afecta chiar și scalpul în cazul în care nu este utilizată corespunzător. Trebuie de specificat faptul că pudra este concepută în mod special pentru utilizarea profesională la salon.

Tehnici de aplicare și modul de funcționare

Principiul de funcționare al pulberii și al altor compoziții de iluminare se bazează pe o reacție puternică de oxidare, care duce la distrugerea treptată a granulelor de pigment. Cu fiecare secundă, reacția continuă, amestecul de iluminare se descompune și dizolvă granulele. Particulele de pigment rămase devin tot mai mici și, prin urmare, mai ușoare și formează un substrat luminos.

Drept rezultat al decolorării complete a părului, în locul tuturor granulelor de pigment, se formează goluri în păr și lasă un aspect poros. În reacția de iluminare a părului, de obicei procesul în sine nu este activat de pudră, ci de amestecul său cu un agent oxidant, care creează o reacție puternică de iluminare.

Pudrele neoxidante https://makeup.md/brand/30149/ în combinație cu apa fierbinte pot fi utilizate și pentru îndepărtarea culori. Într-un astfel de amestec, acțiunea este mai slabă, dar cu toate acestea funcționează, deoarece conțin persulfate (agenți de oxidare).

Principiul de funcționare al pudrei decolorante pentru păr

Pudra de înălbire este destinată iluminării complete sau parțiale a părului. Datorită faptului că acest produs are cel mai puternic grad de iluminare, poate decolora pigmentul cu până la 6-8 tonuri. Principiul de funcționare al produsului se bazează pe o reacție oxidativă puternică, legată de interacțiunea componentelor acid-bazice cu peroxidul de hidrogen și de eliberarea de oxigen.

Imediat înainte de utilizare, pudra este amestecată cu un agent oxidant în raportul recomandat, care este individual pentru fiecare tip de păr.

Acest lucru declanșează descompunerea peroxidului de hidrogen și eliberează oxigen activ. Procesul durează aproximativ 10 minute și permite amestecului de albire să pătrundă în stratul cuticular al părului.

Efectele nocive care pot fi cauzate de pudra decolorantă:

- Slăbirea stratului cuticular al părului (părul devine „poros”)

- Acțiune de uscare, datorită căreia părul devine mai fragil

- Distrugerea aminoacizilor din fibrele de păr cu cheratină.

CUM SE POATE MINIMIZA EFECTUL NEGATIV AL PUDREI DECOLORANTE:

- Aderarea strictă la tehnologia de utilizare;

- Respectarea regulilor de iluminare;

- Abordare individuală a fiecărui tip de păr.

Recomandări:

Sarcina principală a oricărui coafor este de a dezvolta o abordare individuală a fiecărui tip de păr pentru fiecare client.

Noutăţile partenerilor

comentarii: