(doc) Transportatorii dezvăluie nume și scheme, într-o scrisoare adresată lui Spînu: Sunteți mână în mână cu ei, dar problemele trebuie soluționate, nu doar discutate

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto au venit cu un răspuns public la declarațiile ministrului Andrei Spînu făcute după protestul transportatorilor. „Aducem învinuiri argumentate ministrului de manipulare și de protejare a schemelor de corupție”, se arată într-un comunicat emis de către APOTA.

Foto: UNIMEDIA

 „Cerințele transportatorilor au fost de a adopta decizia de stabilire a mărimii tarifului la serviciile de transport regulate, de a adopta decizia de a stabili mărimea tarifului la serviciile de autogară și de eliminare a schemelor de corupție. În acest răspuns aducem învinuiri argumentate ministrului de manipulare și de protejare a schemelor de corupție”, se arată într-un comunicat emis de către Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat cu privire la protestul desfășurat de transportatori că „nu a reușit să primească nicio reacție, când a cerut date concrete”.

Piața Marii Adunări Naționale a fost plină de microbuze în această dimineață. Transportatorii au cerut să fie auziți de autorități. Președintele APOTA Oleg Alexa suține că declarațiile recente ale ministrului Spînu precum că transportatorii ar fi venit abia acum cu sesizări și că sunt cei care sunt de acord să lucreze cu tariful vechi sunt „speculații”. „Nu Andrei Spînu a spus că ANTA este cea mai coruptă structură?ANTA e mai coruptă decât a fost. Nu vreți să ne dați venituri mai mari, micșorați cheltuielile”, a declarat Alexa.


Pub