Planifici să petreci sărbătorile în afara țării? Iată alertele de călătorie de care trebuie să ții cont

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a publicat vineri, alertele actualizate de călătorie în contextul pandemiei Covid-19, pentru cetățenii moldoveni care pleacă în afara țării. Acestea sunt valabile începând cu data de 17 decembrie.

Foto:

Astfel, dacă planificați o călătorie peste hotarele Republicii Moldova, puteți să vă informați cu privire la regulile actualizate de intrare pe teritoriul unui stat anume sau de tranzitare a acestuia.

Informațiile din tabelul de mai jos se referă la următoarele aspecte:

- starea de urgență,

- restricțiile de intrare,

- categoriile exceptate,

- prevederi privind tranzitul,

- măsuri pe plan intern,

- alte informații utile și surse oficiale de documentare,

- informații de contact.

Totodată, MAEIE recomandă organizarea din timp a călătoriei, cu informarea în prealabil, corect și cuprinzător cu privire la condițiile de intrare în țara de destinație, precum și după caz, cu privire la condițiile de tranzit.

Pentru detalii despre regulile de călătorie în spațiul UE, consultați alertele de călătorie pentru fiecare stat în parte. În contextul echivalării certificatului Covid, eliberat de sistemul electronic al Republicii Moldova cu cel emis în țările Uniunii Europene, autoritățile din țara noastră au ajustat structura codului QR conform standardelor UE. Ca urmare, toți deținătorii certificatelor Covid, emise de sistemul național până la data de 16 noiembrie 2021, trebuie să descarce documentul în mod repetat de pe pagina https://certificate-covid.gov.md pentru a obține varianta omologată și acceptată de autoritățile UE, inclusiv ale Republicii Moldova. Pentru detalii, consultați pagina web a Ministerului Sănătății.

Datele din tabel pot fi modificate, dacă autoritățile statelor străine vizate vor adopta alte decizii. Aceste informații sunt publicate în regim operativ de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare (lista poate fi accesată pe pagina web a ministerului:https: https://bit.ly/30gdeld). Informațiile curente se bazează pe cele mai recente date disponibile și sunt colectate din surse naționale autorizate și publice și sunt publicate la secțiunea „Alerte de călătorie Covid-19”.




Pub