Pistolarul de la Băcioi, pus sub învinuire: Procurorii cer mandat de arest

Bărbatul din Băcioi care a împușcat mortal un alt bărbat a fost pus sub învinuire pentru săvârșirea infracțiunii de omor (art.145 alin.(1) din Codul penal), anunță Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica.

Foto: simbol
Tot astăzi, procurorii au înaintat demers judecătorului de instrucție, în privința persoanei învinuite, prin care au solicitat aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 zile.

Demersul procurorilor urmează să se examineze pe parcursul zilei de mâine, 21 decembrie 2021, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Despre rezultatul examinării demersului și acțiunile de urmărire penală relevante pe caz, procurorii vor reveni cu detalii suplimentare.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

La data de 18 decembrie 2021, bărbatul vizat, aflându-se în comuna Băcioi, ca urmare a apariției unui conflict cu victima, care s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 39 ani, folosind arma de foc deținută în mod legal, a efectuat mai multe împușcături în direcția victimei, care urmare a vătămărilor corporale grave cauzate, a survenit decesul ultimului.


Pub