image
Sursa foto: : Hepta

Pfizer: COVID-19 va deveni o endemie până în 2024: Ce înseamnă acest lucru

COVID-19 va deveni o endemie până în 2024, au declarat directorii companiei Pfizer, conform CNBC.

„Credem că virusul COVID-19 va trece la o stare endemică, potențial până în 2024″, a declarat vineri Nanette Cocero, președinte global al Pfizer, în timpul unei teleconferințe cu investitorii.

COVID-19 ar ajunge la nivel endemic atunci când oamenii vor avea suficientă imunitate de la vaccinuri sau de la infecții anterioare, pentru a ține sub control transmisiunile, spitalizările și decesele.

„Când și cum anume se va întâmpla acest lucru va depinde de evoluția bolii, de eficiența cu care societatea implementează vaccinurile sau tratamentele și de distribuția echitabilă, în locurile unde ratele de vaccinare sunt scăzute. Apariția unor noi variante ar putea avea, de asemenea, un impact asupra modului în care pandemia continuă să se desfășoare”, a declarat Mikael Dolsten, directorul științific al Pfizer.

Ce înseamnă endemie

Stadiul de endemie este atunci când virusul va trece de la o urgență globală la o prezență constantă, care va provoca epidemii regionale în întreaga lume, la fel ca și gripa,

„Se pare că, în următorul an sau doi, unele regiuni vor trece la un model endemic, în timp ce alte regiuni vor continua în modul pandemic”, a spus Dolsten.

Comentariile directorilor de la Pfizer vin în timp ce SUA se luptă cu o creștere a numărului de cazuri de COVID, cu varianta Delta, în timp ce tulpina Omicron se răspândește rapid. Media, pe șapte zile a noilor internări în spitale suport pentru COVID, a crescut cu 4% față de săptămâna precedentă, a declarat vineri Rochelle Walensky, directorul Centrelor pentru Controlul Bolilor.

Stocarea vaccinurilor și a tratamentelor pentru COVID, cum ar fi pilula antivirală orală de la Pfizer, ar putea deveni mai ușoară, a declarat Angela Hwang, președintele grupului Pfizer Biopharmaceuticals Group, notează AlephNews.

Pfizer se așteaptă ca țările să prioritizeze revaccinarea anuală, a spus Cocero.

Noutăţile partenerilor

comentarii: