Prezența la vot de sub 10%: Mai sunt 2 ore în care alegătorii de la Bălți pot merge la urne

Comisia Electorală Centrală a raportat prezența la secțiile de votare de la Bălți pentru ora 18:00. 9,09% dintre alegători și-au înregistrat prezența la vot, procentajul a crescut doar 2,88%.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit ultimelor date prezentate de CEC, la Bălți, și-au exercitat dreptul al vot 9 296 de persoane.

Comisia Electorală Centrală anunță că procesul de votare în municipiul Bălți, unde are loc turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar, se desfășoară „în regim normal”. Deși prezența la vot s-a dublat, până la ora 13:00 au votat doar 6,21% dintre alegători.

Mai puțin de 4% din alegătorii de la Bălți au votat până la ora 12.00. Potrivit reztultatelor prezentate de Comisia Electorală Centrală până la prânz au vot 3,29% din bălțeni.

Nemulțumit de decizia de a-l scoate din cursa electorală de la Bălți, Partidul Șor a ieșit la protest. Manifestația a avut loc în Piața Independenței, vis-a-vis de Primărie. Oamenii au scandat „rușine” și „Marina Tauber este primarul nostru”.

Al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți se desfășoară astăzi. Lupta pentru primăria de la Bălți se dă între Nicolai Grigorișin și Nicolae Chirilciuc, candidatul care în primul tur a luat 416 voturi.


Pub