Ultima oră! Grigorișin a devenit primar de Bălți, cu 7148 de voturi. 1813 buletine, nevalabile

Comisia Electorală Centrală anunță că birourile electorale ale secțiilor de votare au încheiat procesul de numărare a voturilor și prezintă rezultatele preliminare ale turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în municipiul Bălți. Cele mai multe voturi le-a acumulat Nicolai Grigorișin - 7148.

Foto: esp.md

„Reiterăm că, potrivit legislației electorale, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

Informația prezentată până la recepționarea documentelor în original de la consiliul electoral de circumscripție electorală poartă un caracter preliminar”, menționează CEC.



La ora 21:00, s-a încheiat procesul de votare în toate secțiile deschise în municipiul Bălți unde astăzi a fost organizat turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar. În baza informațiilor deținute de CEC, prezența la urnele de vot în municipiul Bălți este de 10 209 de persoane sau 9,98%

Comisia Electorală Centrală a raportat prezența la secțiile de votare de la Bălți pentru ora 18:00. 9,09% dintre alegători și-au înregistrat prezența la vot, procentajul a crescut doar 2,88%, de la ora 15:00.

Mai puțin de 4% din alegătorii de la Bălți au votat până la ora 12.00. Potrivit reztultatelor prezentate de Comisia Electorală Centrală până la prânz au vot 3,29% din bălțeni.

Nemulțumit de decizia de a-l scoate din cursa electorală de la Bălți, Partidul Șor a ieșit la protest. Manifestația a avut loc în Piața Independenței, vis-a-vis de Primărie. Oamenii au scandat „rușine” și „Marina Tauber este primarul nostru”.

Al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți s-a desfășoarat astăzi. Lupta pentru primăria de la Bălți s-a dat între Nicolai Grigorișin și Nicolae Chirilciuc, candidatul care în primul tur a luat 416 voturi.


Pub