Rezultate preliminare: Nicolai Grigorișin este lider după numărarea voturilor la câteva secții de votare din Bălți

grigorisin-1280×720
Foto: TV8

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Bălți Nicolai Grigorișin este lider după numărarea voturilor la câteva secții de votare. Totodată, mulți dintre cei care s-au prezentat la urne, au venit doar pentru a folosi buletinul de vot, relatează Nord-News.

La secția de vot 2/35, Nicolai Grigorișin a primit 52 de voturi, Nicolae Chirilciuc – 22 de voturi, iar 26 de voturi sunt nevalabile.

La secția de vot 2/13, Nicolai Grigorișin a acumulat 170 de voturi, Nicolae Chirilciuc – 27 de voturi, iar 39 de voturi sunt nevalabile.

La secția de vot 2/38, Nicolai Grigorișin a fost votat de 92 dintre bălțeni, Nicolae Chirilciuc – 37, iar 7 buletine sunt nevalabile.

La secția de vot 2/26, Nicolai Grigorișin a acumulat 125, Nicolai Chirilciuc – 9 voturi, nevalabile – 17 voturi.

La secția de vot 2/33, Nicolai Grigorișin a fost votat de 98 de persoane, Nicolae Chirilciuc – 21 și 28 de voturi nevalabile.

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că, la ora 21.00, s-a încheiat procesul de votare în toate secțiile deschise în municipiul Bălți unde duminică, 19 decembrie, a fost organizat turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar.

În baza informațiilor deținute de CEC, prezența la urnele de vot în municipiul Bălți este de 10 209 de persoane sau 9,98 %.

Codul electoral prevede că, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente