image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Socialiștii, nemulțumiți de perchezițiile de la casa lui Stepan Sorioglo, deputat al Adunării Populare a Găgăuziei

Partidul Socialiștilor critică perchezițiile de la domiciliul deputatului din Adunarea Populară a Găgăuziei, Stepan Sorioglo, și le califică ca pe o tentativă de intimidare și constrângere a acestuia.

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, a declarat astăzi, în cadrul unui briefing, că acest lucru este strâns legat de faptul că deja a opta oară APG nu-și poate alege președintele. Ambii candidați – Dmitrii Constantinov și Victor Petrov – nu acumulează numărul necesar de voturi.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri cu participarea procurorilor, aceste show-uri mascate, reprezintă un act de intimidare și constrângere pentru ca colegul nostru să-l voteze pe Dmitrii Constantinov, protejatul „guvernării galbene”. Faptul că nu i-au găsit nimic deputatului, că acesta nu a fost reținut – demonstrează că acuzațiile care i-au fost înaintate sunt inventate, neîntemeiate”, a spus Vasile Bolea.

Procuratura Anticorupție și ofițerii Serviciul Protecție Internă și Anticorupție au descins joi, 16 decembrie, cu percheziții la un deputat din cadrul Adunării Populare a Găgăuziei. Potrivit PG, acțiunile au loc într-o cauză penală pornită pentru corupere pasivă și circulație ilegală a drogurilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: