image
Sursa foto: poză simbol

Telefonul lui Alec Baldwin va fi cercetat după ce tribunalul a emis mandat de percheziție

Poliția care investighează cazul morții directoarei de imagine Halyna Hutchins a obținut mandat de percheziție pentru telefonul lui Alec Baldwin, anunță BBC. Oficialii caută să obţină mesaje, jurnalele de apeluri, fotografii şi videoclipuri digitale, precum şi orice mesaje private trimise pe platformele de socializare în legătură cu producţia „Rust”, se arată în mandat.

Cinematografa Halyna Hutchins a murit, iar regizorul Joel Souza a fost rănit în octombrie, când Baldwin repeta o scenă cu o armă de recuzită. Actorul a insistat că nu a apăsat pe trăgaci.

Mandatul a fost emis de un tribunal din Sante Fe, în New Mexico – statul în care a fost filmată pelicula. Acesta spune că „este posibil să existe probe în telefon” care ar putea fi „materiale și relevante pentru această anchetă”. Anchetatorii au cerut să confiște iPhone-ul lui Baldwin care „se crede că se află în posesia acestuia”.

Ei au vrut să se uite la mesajele text, e-mailurile, istoricul browserului web și alte informații stocate pe telefon. Decizia vine la două săptămâni după ce vedeta a acordat primul său interviu televizat despre incident, în care a spus că nu a apăsat pe trăgaci, dar arma s-a descărcat oricum.

„Nu aș îndrepta niciodată o armă spre cineva și nu aș apăsa pe trăgaci. Niciodată”, a declarat el pentru George Stephanopoulos. Alec Baldwin a spus că i s-a spus că „este foarte puțin probabil să fiu acuzat de ceva din punct de vedere penal”, notează AlephNews. Actorul cooperează pe deplin cu ancheta poliției privind împușcăturile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: