image
Sursa foto: border.gov.md

Patru tentative de trecere ilegală a frontierei de stat, înregistrate în ultimele 24 de ore: „Ceața i-ar fi dezorientat”

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei au deconspirat două tentative de părăsire ilegală a teritoriului Republicii Moldova. Întorși din drum și documentați sunt doi moldoveni, unul din ei se află în căutare națională. Alți doi ucraineni au fost reținuți pe Sectorul Poliției de Frontieră Căplani după ce au traversat hotarul de est. Aceștia susțin că ceața i-ar fi dezorientat.

Primul caz a fost consemnat de către patrula punctului de trecere Ceadâr-Lunga 2 în urma unei informații operative. Astfel, acționând pe zona de responsabilitate persoana a fost reținută și identificată. Din primele cercetări, s-a stabilit că bărbatul de 37 de ani este locuitor al orașului Ceadâr-Lunga și nu este la prima abatere.

Al doilea cetățean buclucaș certat cu legea a fost oprit forțat în apropierea localității Ceadîr Lunga. Acesta a fost observat de către echipa de monitorizare cu ajutorul Complexului mobil de observare și detecție în timp ce se îndrepta cu pași grăbiți spre frontiera de stat.

Tânărul s-a dovedit a fi un conațional în vârsă de 22 de ani, originar din localitatea Valea Perjei. A recurs la săvârșirea acestei ilegalități pentru că se află în căutare de către organele de drept din țară, fiind cercetat pe mai multe cauze penale. Cazul este documentat în continuare de către ofițerii de urmărire penală.

Alți doi bărbați cu vârsta de 41 și respectiv 44 de ani, originari din raionul Belgorod-Dnestrovsk, Ucraina au fost reținuți de către patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Căplani. Întrebați ce caută pe teritoriul Republicii Moldova în toiul nopții, aceștia au declarat că nu aveau intenția de a traversa hotarul, însă din cauza vizibilității reduse datorită ceții dense s-ar fi rătăcit ajungând pe teritoriul Republicii Moldova.

În urma schimbului de informații și a colaborării dintre Ucraina și Republica Moldova, persoanele au fost transmise autorităților statului limitrof. Totuși, ei riscă amendă penală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: