image
Sursa foto: poză simbol

Sute de tablouri false, atribuite unor pictori celebri, au fost vândute în România

Procurorii și polițiștii fac astăzi zece percheziții în municipiul Bucureşti şi în judeţele Iaşi şi Botoşani, inclusiv la o instituţie de cultură, într-un dosar în care reprezentantul unei galerii de artă din Capitală este suspectat că a vândut tablouri atribuite în mod nereal unor pictori români renumiţi.

În total, peste 200 de persoane au fost păcălite să cumpere tablouri care erau atribuite, în mod nereal, unor pictori români renumiți, precum Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Ștefan Luchian sau Theodor Pallady, potrivit AlephNews.

„Pentru inducerea în eroare a cumpărătorilor, bunurile culturale erau însoțite de certificate de expertiză întocmite de către un expert acreditat de către Ministerul Culturii, în care se menționa în mod nereal că picturile, purtând în fals semnătura unor pictori celebri, ar fi aparținut acestora„, scrie în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit procurorilor, activitatea infracțională s-a desfășurat între martie 2020 și decembrie 2021, iar în cauză se fac cercetări pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi evaziune fiscală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: