image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

PSRM va fi condus de un organ colegial, iar Igor Dodon a fost ales președinte de onoare

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va fi condus de un organ colegial, iar funcția de președinte a fost lichidată. Igor Dodon a fost ales președinte de onoare al partidului. Deciziile au fost luate în cadrul celui de-al XVII-lea Congres al partidului.

Amintim că fostul președinte al PSRM, Igor Dodon, a renunțat la mandatul de deputat și de lider de partid la 18 octombrie, curent. El a anunțat că va conduce o nouă organizație: „Uniunea de afaceri moldo-rusă”, înregistrată în iunie în RM, fondată de către o asociație a unor afaceriști ruși „Delovaya Rossiya” și Fundația EURO-ASIA-Moldova.

Încă atunci Igor Dodon a declarat că partidul va fi condus de un „organ colegial” din care vor face parte reprezentanții Executivului politic al partidului, format din cinci - șapte persoane.

La întrunirea de azi a socialiștilor a fost luată decizia ca membrii Comitetului Executiv Politic să fie aleși anul viitor de către Consiliul Republican al partidului. Ei vor alege un secretar general al partidului, care va exercita funcția pe termen de un an. Fiecare dintre cei 5-7 membri ai Comitetul Executiv Politic al partidului va îndeplini prin rotație funcția de secretar general al partidului.

În discursul său în fața participanților la Congres, Igor Dodon a declarat că sarcina principală a formațiunii este de a unifica „forţele patriotice din societate”, care sunt dispuse să se opună „dictaturii galbene, impusă şi susţinută din exterior” și că partidul rămâne fidel obiectivelor din programul său: „echitatea socială”, păstrarea „identităţii moldoveneşti”, „politica externă pragmatică în interesele naţionale ale Republicii Moldova” și ”protejarea valorilor tradiţionale”.

Amintim că PSRM face parte din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și împreună întrunesc 32 de deputați.

Noutăţile partenerilor

comentarii: