image
Sursa foto: Reuters

Premierul irlandez anunţă noi restricţii din cauza variantei Omicron a coronavirusului

Premierul irlandez Michael Martin a anunţat vineri seară instituirea unor noi restricţii privind accesul în pub-uri, baruri şi restaurante până la sfârşitul lunii ianuarie, măsuri luate pentru a combate răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Toate restaurantele şi barurile (...) se vor închide la ora 20.00'', începând de duminică şi până la 30 ianuarie, a anunţat şeful guvernului irlandez, într-un discurs.

Evidenţiind riscul pe care varianta Omicron îl reprezintă pentru sistemul ospitalier dar şi pentru '„societatea şi economia'' ţării cu cinci milioane de locuitori, premierul irlandez a subliniat că varianta se răspândeşte ''în mod agresiv'' în toate grupele de vârstă.

„Necesitatea de a încetini răspândirea Omicron şi ca mai mulţi oameni să-şi primească doza de rapel este clară'', a continuat el.

Liderul a anunţat de asemenea că evenimentele în interior nu vor mai fi permise seara după ora 20:00 şi a anunţat o reducere a capacităţii evenimentelor destinate publicului.

Petrecerile pentru nunţi nu mai pot avea loc după această oră şi sunt limitate la o sută de persoane.

Toţi pasagerii care sosesc în ţară vor fi obligaţi să efectueze un test PCR sau antigen şi li se recomandă să facă zilnic un test antigen timp de cinci zile de la sosirea lor.

Potrivit ultimelor date, Irlanda a înregistrat peste 644.000 de cazuri de coronavirus şi 5.835 de decese de la începutul pandemiei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: