„Show-uri mascate”. Vasile Bolea, după reținerea unui deputat din cadrul APG. Condamnăm „guvernarea galbenă” pentru „metodele plahotniuciste banditești”

Procuratura Anticorupție și ofițerii Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) au descins 16 decembrie, cu percheziții la deputatul din cadrul Adunării Populare a Găgăuziei, Stepan Sarioglo. Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, susține că ce s-a întâmplat ieri reprezintă un act de intimidare și constrângere pentru ca colegul lor să-l voteze pe Dmitrii Constantinov.

Foto: UNIMEDIA

Deputatul a reamintit că ieri, în locuința lui Stepan Sorioglo, deputat al Adunării Populare a Găgăuziei, au fost efectuate percheziții. Socialistul consideră că acest lucru este strâns legat de faptul că deja a opta oară APG nu-și poate alege președintele. Ambii candidați – Dmitrii Constantinov și Victor Petrov – nu acumulează numărul necesar de voturi.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri cu participarea procurorilor, aceste show-uri mascate, reprezintă un act de intimidare și constrângere pentru ca colegul nostru să-l voteze pe Dmitrii Constantinov, protejatul „guvernării galbene”. Faptul că nu i-au găsit nimic deputatului, că acesta nu a fost reținut – demonstrează că acuzațiile care i-au fost înaintate sunt inventate, neîntemeiate”, a spus Vasile Bolea.

Deputatul a menționat că Stepan Sarioglo este deputat al legislaturii a treia a APG, a fost ales în circumscripția uninominală din satul Chirsova și se bucură de mare autoritate în sat.

Vasile Bolea și-a exprimat încrederea că nu doar comunitatea găgăuză și cetățenii țării noastre, dar și instituțiile internaționale vor evalua în mod corespunzător fărădelegile admise în raport cu deputații APG.

Vasile Bolea i-a îndemnat pe deputații care îl susțin pe Dmitrii Constantinov să se distanțeze de acțiunile autorităților care folosesc procuratura ca o bâtă politică.

„Noi nu vom admite ca împotriva deputatului să fie organizată o campanie de denigrare. PSRM condamnă ferm metodele plahotniuciste banditești, tentativele de a umili deputații APG, de a-i face ascultători și loiali „guvernării galbene” de la Chișinău”, a menționat socialistul.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, spune că îl cunoaște foarte bine pe deputat, iar din informațiile pe care le deține, la această oră acesta se află acasă, iar după percheziții nu s-a găsit nimic.


Pub