Reacția ANTA, după ce un inspector a fost prins de CNA cu mită

Agenția Națională Transport Auto a venit cu o reacție, după ce un angajat al instituției a fost reținut fiind cercetat penal într-un dosar pornit pe acțiuni de corupere pasivă. Conducerea Agenției menționează că, nu tolerează fenomenul corupției și asigură că se vor întreprinde toate măsurile necesare de eliminare în totalitate a precondițiilor și oricăror acțiuni sau tentative de comportament corupțional, cât și îşi reiterează angajamentul de promovare a integrității în rândul angajaților.

Foto: Colaj
Totodată, ANTA menționează că este deschisă să ofere Centrului Național Anticorupție tot sprijinul necesar pentru eliminarea flagelului corupției în cadrul instituției. 

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut o avertizare către toți angajații care sunt implicați în acte de corupție, după ce un angajat ANTA a fost reținut pentru că ar fi cerut și primit 10500 de lei de la un șofer stopat în trafic ca să nu-l documenteze. „Opriți-vă imediat sau plecați din funcții”, a scris Spânu într-o postare pe facebook.

Un funcționar de la Agenția Națională Transport Auto a ajuns în izolatorul CNA, după ce ofițerii și procurorii anticorupție l-au reținut în flagrant delict cu mită. Bărbatul este cercetat penal într-un dosar pornit pe acțiuni de corupere pasivă.


Pub