(video) Stamate despre ridicarea imunității parlamentare a lui Șor: Este vorba și de un alt dosar, dar e vizată și frauda bancară

O parte din cererile depuse de procurorul general interimar, Dumitru Robu, privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor au fost examinate astăzi, iar o altă parte vor fi examinate marți, 21 decembrie. „Este vorba despre alt dosar, se referă și la frauda bancară. Nu pot să vă dau mai multe detalii”, a anunțat președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi Comisia a examinat o parte din aceste cereri și a luat o pauză până marți, ora 09:00, când va continua ședința Comisiei cu examinarea celorlalte cereri rămase. La începutul ședinței Membrii Comisiei juridice, numiri și imunități au decis ca ședința să se desfășoare în format închis, fiind aprobată și prezența avocaților lui Ilan Șor.

Deputatul Ilan Șor a fost înștiințat ieri de ieri despre ședința Comisiei pe toate căile pe care le-am găsit la secretariatul Comisiei, deci prin e-mail, a fost apelat telefonic, a fost înștiințată fracțiunea Partidului „Șor” cu rugămintea de a-i transmite deputatului despre ședința Comisiei, ca să poată participa dacă își dorește acest lucru, domnul Ilan Șor a fost informat despre ședința Comisiei, astfel încât să poată participa. Nu am primit niciun răspuns din partea deputatului. La ședința Comisiei s-au prezentat doi avocați și accesul lor a fost încuviințat și am purces la examinarea cererilor depuse de procurorul general interimar Dumitru Robu. Este vorba despre alt dosar, se referă și la frauda bancară. Nu pot să vă dau mai multe detalii. Marți ședința va fi închisă”, a declarat Stamate într-o conferință de presă.



PG cere din nou ridicarea imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor. Solicitarea a fost anunțată de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul ședinței de ieri a Parlamentului.

Cele 9 cereri ale PG, trimise în Parlament, i-au pus pe jar pe deputați. „Unii s-au înnegrit, alții s-au înroșit, alții s-au apucat de pahare alții - de inimă”, a declarat un parlamentar PAS.

Scandal în Parlament. Deputații Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, Reghina Apostolova și Petru Jardan susțin că nu au fost lăsați să intre la ședința Comisiei juridice numiri și imunități, acolo unde este analizată solicitarea procurorilor de ridicare a imunității parlamentare a lui Ilan Șor.


Pub