(sondaj) Tu îți cunoști miniștrii? Jumătate de Guvern, necunoscut moldovenilor
Cetățenii RM nu-și prea cunosc miniștrii. Datele ultimului sondaj realizat de Institutul Republican Internațional arată că 11 membri ai Guvernului sunt necunoscuți pentru jumătate din populație, în timp ce prim-ministra, Natalia Gavrilița și ministra Sănătății, Ala Nemerenco se numără printre cei mai cunoscuți.
Foto: UNIMEDIA

Astfel, Natalia Gavrilița este cel mai cunoscut oficial din Guvern. Doar 28% dintre respondenți au spus că nu au auzit de aceasta, în timp ce 27% au spus că au opinie favorabilă despre ea.

43% dintre respondenți au spus că nu auzit de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, iar 21% au spus că au o opinie favorabilă despre acesta.

În același timp, 37% dintre respondenți au spus că nu auzit de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, iar 22% i-au evaluat activitatea ca fiind una bună.

Vicepremierul Andrei Spînu și ministra MAI, Ana Revenco, sunt necunoscuți pentru 48%, și respectiv, 45% dintre respondenți.

Cel mai puțin cunoscut ministru este cel al Finanțelor. 55% dintre cei care au participat la sondaj au spus că nu îl cunosc pe Dumitru Budianschi.

Sondajul a fost realizat în perioada septembrie – octombrie 2021, pe un eșantion de 1619 persoane. Marja de eroare nu depășește +/-2,5%.


Pub