Ancheta internă la ANTA, la solicitarea lui Spînu: Unii operatori de transport rutier ar fi obținut autorizații CEMT ilegal

Ministrul Infrastructurii Andrei Spînu a solicitat să se facă o anchetă internă la ANTA. Acesta este nemulțumit de faptul că unii operatori de transport ar fi obținut autorizații CEMT fără a întruni condițiile necesare. „Săptămâna viitoare colegii vor examina în detaliu listele pentru a ne asigura că totul este făcut corect”, a spus ministru.

Foto: UNIMEDIA

Acesta anunță că Comisia CEMT a reexaminat lista operatorilor de transport rutier, cărora li s-au repartizat autorizații CEMT restricţionate.

„Pentru a putea obține autorizații, operatorul de transport rutier trebuie să îndeplinească următoarele condiții: pe parcursul ultimilor 3 ani nu a fost suspendat sau radiat din Registrul operatorilor de transport rutier; a efectuat cel puţin 3 curse într-un an calendaristic, pe parcursul ultimilor 3 ani, în una dintre ţările restricţionate pentru care se solicită permisiunea.

În procesul de reexaminare, Comisia CEMT a constatat cu certitudine că unii operatori de transport rutier nu îndeplinesc condițiile prevăzute mai sus. Urmează reevaluarea repartizării autorizaților CEMT restricționate, inclusiv suspendarea procesului de eliberare a acestora”, anunță Spînu.

Acesta a mai adăugat că nu vor admite nici un fel de jocuri, interese și înțelegeri pe la spate. În context, Spînu a anunțat că suplimentar, a solicitat să se facă o anchetă internă la ANTA pentru a se determina care au fost cauzele acestui derapaj.

„Repet mesajul, opriți-vă. Schimbarea oricum va fi făcută”, a mai scris acesta.

Ieri, un funcționar de la Agenția Națională Transport Auto a ajuns în izolatorul CNA, după ce ofițerii și procurorii anticorupție l-au reținut în flagrant delict cu mită. La finalul zilei Agenția a venit cu o reacție.

După acest caz, Andrei Spînu, a făcut o avertizare către toți angajații care sunt implicați în acte de corupție.


Pub