„Sunteți puterea menită să ofere oamenilor siguranță”. Polițiștii își marchează astăzi Ziua profesională

Republica Moldova marchează astăzi Ziua Poliției Naționale. Zeci de mesaje de felicitare au împânzit astăzi rețelele de socializare. INSP a adresat și urări de bine, tuturor celor care poartă epoleți și fac parte din familia Poliției Republicii Moldova. 

Foto: f/INSP
„Poliția Republicii Moldova sărbătorește astăzi 31 de ani de la crearea sa, timp în care, atât actualii angajați, cât și veteranii, prin fapte, atitudine și competențe au contribuit la siguranța fiecărui cetățean, unii chiar și cu prețul vieții. Fiecare an, fiecare zi, are propria istorie și reprezintă în esență – experiență și profesionalism, pe care fiecare dintre polițiști le-au acumulat cu succes pe scara timpului. În această perioadă am reușit să realizăm multe activități, dar și în continuare ne dorim să consolidăm serviciile și resursele poliției pentru a oferi cetățenilor o Poliție modernă, eficientă și integră! Inspectoratul Național de Securitate Publică adresează felicitări și urări de bine, tuturor celor care poartă epoleți și fac parte din familia Poliției Republicii Moldova. Să aveți sănătate de fier, putere, răbdare și curaj! Respect și recunoștință exprimăm în această zi, eroilor căzuți la datorie, în memoria cărora, avem obligația să acționăm cu demnitate pentru siguranța țării!”, anunță ANSP.

Mesaj de felicitare a venit și din partea șefului IGP, Iurie Podarilov.




Serviciul de Protecție și Pază de Stat le-a urat polițiștilor succese în activitatea pe care o desfășoară în slujba țării și a poporului.

„Sunteți oamenii care aveți grijă de oameni. Preveniți infracțiuni și interveniți acolo unde este nevoie. Asigurați liniștea în societate indiferent de timpul de afară, de condiții și circumstanțe. Vă dorim să aveți liniște în familiile voastre și succese în activitatea pe care o desfășurați în slujba țării și a poporului! La mulți ani, Poliția Națională!”, au scris aceștia, pe Facebook.

Cu un mesaj de felicitare a venit și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

În această zi aniversară, exprim recunoștință și sincere felicitări , în numele meu personal, al angajaților Ministerului Justiției, dar și al tuturor cetățenilor Republicii Moldova, pentru muncă asiduă și devotamentul pe care l-ați manifestat dea lungul timpului. Aniversarea a 25 de ani de activitate a sistemului administrației penitenciare este importantă în contextul reformării sectorului justiției, necesară în cadrul edificării unui stat de drept veritabil, care presupune necesitatea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Umanizarea pedepselor penale, îmbunătățirea condițiilor de detenție, diminuarea numărului persoanelor private de libertate, respectarea drepturilor persoanelor aflate în detenție, aplicarea amnistiilor, crearea mecanismelor de reintegrare socială, modernizarea instituțională și funcțională a sistemului penitenciar, sunt doar câteva dintre prioritățile pe care le propune să le realizeze Ministerul Justiției.

Trebuie să recunoaștem că sistemul administrației penitenciare se confruntă în prezent cu fenomene moștenite din trecut, cum ar fi suprapopularea și condițiile precare de detenție, dar și lipsa posibilității implicării în activități de muncă a persoanelor privative de libertate.
Serviciul în sistemul administrației penitenciare presupune cunoștințe și abilități speciale, iar prestația dumneavoastră este însoțită de riscuri, condiții nu tocmai ușoare de muncă, atât fizice, cât și psihologice. Capacitatea de a face față acestor riscuri vă impune respectarea unui șir de rigori.

Stimați colegi, vă asigur că dezvoltarea activității sistemului administrației penitenciare este o prioritate pe agenda Ministerului Justiției și a Guvernului. Împreună vom depune eforturile necesare pentru perfecționarea sistemului administrației penitenciare”, a spus ministrul.

Și liderul PSRM, Igor Dodon, a adresat felicitări angajaților și veteranilor Poliției cu prilejul marcării a 31 ani „de la crearea acestei importante instituții în stat cu un rol esențial în menținerea ordinii de drept și garantarea siguranței tuturor cetățenilor noștri”.

„În această zi semnificativă, exprim recunoștință tuturor polițiștilor care și-au îndeplinit munca cu dăruire, profesionism și devotament, contribuind la dezvoltarea țării noastre, ținând piept la toate provocările timpului. Cunosc cât de dificilă este meseria pe care ați ales-o și dimensiunea sacrificiilor și eforturilor pe care le realizați zi de zi. Înțeleg foarte bine povara responsabilității pe care o aveți, fiind la datorie oricând și oriunde, apărând liniștea și bunăstarea cetățenilor țării noastre. Stimați angajați și veterani ai Poliției, Cu prilejul sărbătorii profesionale, Vă urez, sănătate, bunăstare, optimism şi noi realizări în activitatea profesională şi cea personală! De asemenea, transmit mulțumiri familiilor dumneavoastră pentru susținerea și înțelegerea acordate”, a spus Dodon.

Fostul lider al Platformei DA, Andrei Năstase, le-a dorit verticalitate, bărbăție și curaj pentru a înfrunta pericolele la care sunt expuși atunci când se confruntă cu elementele sociale indezirabile.

„Întotdeauna pentru Oameni și niciodată împotriva lor! Pentru mine, un visator în copilărie să ajung polițist, a fost o onoare să lucrez alături de polițiștii țării, iar reușitele noastre comune stau chezăşie faptului că şi în continuare vom munci și lupta pentru o Poliție profesionistă, depolitizată, dedicată legii și statului de drept. La mulți ani, stimați polițiști!

Astăzi, de ziua Poliției Naționale se cuvine să ne amintim și să cinstim jertfa celor care au căzut la datorie, apărând independența, hotarele țării, ordinea și siguranța publică, drepturile și libertățile cetățeneşti. În timpul scurt cât am exercitat funcția de Ministru de Interne am reușit în mare parte să Vă conving că sunteți extrem de importanți pentru pacea și liniștea populației, că munca pe care o faceți zi de zi le oferă oamenilor libertatea și siguranța de care fiecare familie are nevoie pentru a se simți protejată în țara ei.

În spiritul valorilor pe care le-am pus atunci și acum în capul mesei, astăzi, de Ziua voastră profesională Vă doresc să fiți mereu oamenii de la straja legii, să rămâneți demni în fața ordinelor ilegale pe care aveți dreptul conform legii să le ignorați, apărând în exclusivitate cetățenii țării, asigurându-le o viață pașnică și netulburată. Iar legământul nostru suprem să ne fie mereu călăuză: Întotdeauna pentru Oameni și niciodată împotriva lor! Vă doresc multă sănătate, forțe înzecite pentru a vă îndeplini obligațiunile de serviciu, bucurii nemăsurate acasă, unde cei dragi vă oferă confortul atmosferei familiale. Vă doresc verticalitate, bărbăție și curaj pentru a înfrunta pericolele la care sunteți expuși atunci când Vă confruntați cu elementele sociale indezirabile. Vă doresc să nu vă afecteze riscurile profesiei și să fiți mândri de ceea ce realizați la serviciu. Sunteți puterea menită să ofere oamenilor siguranță, sunteți apărătorii legii, a dreptății și a demnității umane. La mulți ani, domnilor polițiști!”, a scris acesta pe Facebook.


Pub