PSRM a rămas fără președinte și a lichidat funcția: Igor Dodon, ales președinte de onoare al formațiunii
Igor Dodon a plecat de la șefia Partidului Socialiștilor din Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Congresul formațiunii, anunțul fiind făcut de către deputatul BSC, Bogdan Țîrdea.
Foto: UNIMEDIA

Acesta a scris într-o postare pe Telegram că Igor Dodon a fost numit președinte de onoare, iar funcția de președinte a fost lichidată.

Delegaţii Congresului au adoptat Statutul Partidului Socialiştilor într-o nouă redacţie, în care sunt indicate modificările în structura şi atribuţiile noii conduceri a PSRM.

Astfel, este exclusă funcţia de preşedinte al partidului, atribuţiile acestuia sunt transmise organului central al formaţiunii – Comitetului Executiv, care este desemnat de către Consiliul Republican al PSRM pe un termen de 4 ani. Din numărul membrilor Comitetului Executiv, este ales Secretarul Executiv pe un termen de un an. Se preconizează convocarea Consiliului Republican al PSRM pentru luna ianuarie 2022, pentru a alege noua componenţă a Comitetului Executiv.

În cadrul Congresului a fost adoptat noul Program Politic al PSRM „Echitate! Statalitate! Dezvoltare!”. Potrivit noului Program, idealul politic al noului curs al Partidului Socialiştilor îl constituie edificarea în Republica Moldova a unei societăţi a echităţii sociale.

Printre obiectivele principale ale PSRM sunt declarate – apărarea intereselor poporului, edificarea unei societăţi echitabile, dezvoltate, armonioase în cadrul unui stat unificat, independent şi puternic.

La Congres a fost aleasă şi noua componenţă a Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor al Republicii Moldova şi a Comisiei Republicane de Control.

Pe finalul Congresului, Igor dodon a fost ales în unanimitate Preşedinte de Onoare al PSRM.

Igor Dodon a anunțat că va renunța la mandatul de deputat și va conduce Uniunea oamenilor de afaceri din Federația Rusă, cu sediul la Chișinău.

Deputații i-au acceptat cererea de demisia la ședința de joi. O singură persoană a fost împotriva plecării sale din Parlament. Este vorba despre deputatul PAS, Babici Ion, care a votat „contra”. Alți 5 deputați PAS nu au votat, iar cei de la BCS și Șor au fost „pentru”.


Pub