„Acțiune neprietenoasă". Participarea ambasadorului rus la ceremonia de „învestire” a lui Krasnoselski a nemulțumit Chișinăul

Ministerul de Externe de la Chișinău califică participarea ambasadorului Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov, la așa numita „inaugurare” a liderului de la Tiraspol drept o acțiune neprietenoasă. Instituția a menționat că această poziție va fi comunicată ambasadorului Federației Ruse în timpul apropiat

Foto: TSV
În contextul participării ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, la așa numita “inaugurare” a liderului de la Tiraspol, reamintim că așa zisele ”alegeri prezidențiale” din regiunea transnistreană sunt nelegitime și contrare cadrului constituțional al Republicii Moldova.

În acest sens, participarea șefului misiunii diplomatice a Federației Ruse la astfel de acțiuni este considerată de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene drept o acțiune neprietenoasă.

Prezența diplomaților străini în activitățile ce pot fi utilizate în scopuri de propagandă niciodată nu va contribui de o manieră pozitivă nici la reglementarea conflictului transnistrean, nici la dezvoltarea unor relații bilaterale bazate pe respect reciproc”, se arată în nota MAEIE.

Și președintele comisiei de grațiere din cadrul Președinției Republicii Moldova, Ion Guzun, a reacționat la participarea lui Vasnețov la ceremonie, însă ulterior a șters postarea.

Deputatul BCS, Bogdan Țîrdea, a publicat poze cu foști ambasadori, la întrevederi cu Krasnoselki.



Alegerile din stânga Nistrului au avut loc pe 12 decembrie, 2021, unde actualul lider de la Tiraspol Vadim Krasnoselski îl avea drept concurent pe Serghei Pînzari.

Cu 79,4% din voturi, Vadim Krasnoselski a fost reales lider pentru un nou mandat.


Pub