Octavian Țîcu, revocat de la șefia PUN: Anatol Șalaru preia conducerea temporar

Octavian Țîcu a fost revocat de la șefia Partidului Unității Naționale. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul Congresul Extraordinar al formațiunii, cu votul unanim. 

Foto: fb/PUN
Potrivit unui comunicat emis de PUN, în cadrul Congresului s-a realizat o analiză a rezultatelor scrutinului din vara și în unanimitate s-a votat revocarea lui Octavian Țîcu din funcția de președinte al PUN, delegându-se în funcția de președinte interimar dl Anatol Șalaru, interimatul fiind valabil până la Congresul ordinar ce va avea loc în cursul anului viitor.

Votarea revocării lui Octavian Țîcu a avut loc în lipsa acestuia și, deși acesta a anunțat în spațiul public retragerea din PUN, la sediul partidului nu a parvenit nici o solicitare scrisă conform statutului formațiunii.

De asemenea, Congresul operat modificări în componența Consiliului Politic și a Biroului Politic al PUN.

Totodată, Congresul a împuternicit Biroul Politic pentru a purta negocieri în vederea consolidării polului unionist.

Congresul Extraordinar al Partidului Unității Naționale a avut loc cu respectarea normelor epidemiologice, fiind prezenți 73 de delegați din 90 convocați.

La începutul săptămânii, Octavian Țîcu anunța că va demisiona de la șefia PUN, după un conflict intern.

Octavian Țîcu a fost ministru al Tineretului și Sportului din Republicii Moldova între 26 februarie - 30 mai 2013.

În martie 2015 el s-a alăturat grupului de inițiativă de formare a Partidului Popular European din Moldova. La alegerile locale generale din 14 iunie 2015 a fost ales în funcția de consilier raional în Ungheni din partea Blocului electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova — Iurie Leancă”.

Pe 20 august 2015, în cadrul ședinței consiliului raional Ungheni, Octavian Țîcu a anunțat că părăsește Partidul Popular European și și-a depus și mandatul de consilier raional în Ungheni, arătându-se nemulțumit de felul cum s-a făcut coaliție la nivel raional.

La 7 decembrie 2019, Octavian Țîcu, a fost ales Președinte al Partidului Unității Naționale cu vot unanim în cadrul Congresului II Extraordinar al formațiunii


Pub