Rusia se confruntă cu o criză a forței de muncă. Cel mai mare producător de camioane vrea să folosească deținuți

18 Dec. 2021, 06:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Dec. 2021, 06:19 // Actual //  Lupu Eduard

Deficitul de forță de muncă împinge la soluții extreme în Rusia. Producătorul de camioane Kamaz, cel mai mare din țară, vrea să lucreze cu deţinuţi. Compania are nevoie de 4.000 de oameni și va apela la sistemul penitenciar.

Kamaz are 24.000 de angajaţi la una dintre uzine și a adus deja muncitori migranţi din Uzbekistan, însă încă are deficit de salariați, relatează Reuters, preluată de Agerpres. Restricţiile pandemiei au determinat mulţi muncitori imigranţi să plece din Rusia, ceea ce forţează autorităţile şi companiile private să caute modalităţi prin care să acopere deficitul de personal.

La începutul acestui an, Serviciul federal al penitenciarelor a propus un plan care prevedea utilizarea deţinuţilor pentru suplimentarea forţei de muncă. În luna aprilie, Guvernul a propus utilizarea deţinuţilor pentru construcţia de căi ferate.

Folosirea deținuților la muncă ridică multe probleme de etică, în condițiile în care există o linie fină între voluntariat și muncă forțată, iar istoria Rusiei în această privință nu este, totuși, una fericită. În plus, Administrația penitenciarelor din Rusia a fost în centrul unui mare scandal privind abuzurile din închisori, iar șeful instituției a fost obligat să demisioneze.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 12:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 12:38 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

O operațiune de amploare împotriva spălării de bani a fost desfășurată în colaborare de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) din Republica Moldova și de autoritățile din România, după dezvăluirile din dosarul „S.A. Mioara”. Conform informațiilor furnizate, acest dosar derivă dintr-o însușire istorică a 75,11% din patrimoniul Republicii Moldova, deținut în cadrul societății pe acțiuni „Mioara” din municipiul Bălți.

Acțiunile coordonate au implicat polițiști și procurori din Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) din România, asistați de ofițerii CNA. În cadrul operațiunii, au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile suspecților, iar probe concludente au fost ridicate pentru a fi folosite în urmărirea penală. Mai mult, bunuri în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro au fost sechestrate, inclusiv conturi bancare și proprietăți imobiliare, aflate în jurisdicția României.

Această operațiune face parte dintr-un efort susținut de combatere a spălării de bani și infracțiunilor financiare transfrontaliere și demonstrează importanța cooperării internaționale în lupta împotriva corupției și criminalității organizate.

S.A. Mioara este fabrică de textile de la Bălți unde administrator este Nicolae Culicovschi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău