A mai rămas puțin de tot și Moș Crăciun pornește la drum! Cum și unde poți urmări live traseul Moșului

NORD Santa
Foto: blogs.nvidia.com

Cea mai frumoasă noapte din an este foarte aproape. Ne pregătim să dăm startul sărbătorilor de iarnă și ne declarăm deja pregătiți să îl așteptăm pe Moș Crăciun. Pentru că vrem să știm în fiecare moment pe unde se află Moș Crăciun, îi urmărim întreaga aventură. Cum? Citește mai jos cum poți să urmărești traseul lui Moș Crăciun!

Până la momentul în care vor deschide cadourile, copiii și adulții pot să urmărească călătoria lui Moș Crăciun în întreaga lume cu ajutorul Comandamentului pentru Apărare Aerospațială Nord-Americană (NORAD) și a Google Earth. Folosind unul dintre cele două trackere ale lui Moș Crăciun, internauții pot vedea în timp real cât mai este până când Moș Crăciun va ajunge la locuințele lor și orice alte informații ar vrea să știe despre minunata călătorie a bonomului moșuleț.

VEZI aici traseul lui Moș Crăciun pe NORAD 

noradsanta.org

De asemenea, există și o aplicație mobilă care poate fi descărcată atât pe Android, cât și pe iOS.

Pe tot parcursul anului, organizația americană și canadiană NORAD monitorizează spațiul aerian pentru a evita un atac nuclear, dar când se apropie Crăciunul, ei monitorizează cerul pentru sania lui Moș Crăciun. În fiecare an, site-ul NORAD Tracks Santa primește aproape nouă milioane de vizitatori unici din peste 200 de țări și teritorii de pe tot globul. Pe 24 decembrie, 1 500 de voluntari răspund la e-mailuri și primesc peste 140 000 de apeluri cu privire la locația exactă a lui Moș Crăciun, transmite libertatea.ro.

Cum a început această tradiție? În ajunul Crăciunului din 1955, colonelul Harry Shoup a răspuns unui apel pe linia secretă a instituției. Spre surprinderea lui, la celălalt capăt al telefonului era un copil care a găsit într-un ziar un anunț la un magazin cu jucării de Crăciun numărul NORAD, tipărit din greșeală.

Colonelul Shoup, numit „Santa Colonel”, mai târziu a primit mai multe apeluri în acea noapte de la alți copii, toți căutând locația lui Moș Crăciun. La fiecare apel, el și ceilalți angajați care răspundeau la telefoane i-au anunțat pe copii despre locația exactă a Moșului. În anii care au urmat a continuat tradiția. în Ajunul Crăciunului NORAD a continuat să-i țină la curent pe copii cu locația lui Moș Crăciun. În 1997, copiii de pe tot globul au reușit să urmărească călătoria de livrare online a cadourilor.

VEZI aici traseul lui Moș Crăciun pe Google 

santatracker.google.com

În fiecare an pe 24 decembrie, Santa Tracker din Google revine live, permițând copiilor să monitorizeze progresul livrării cadourilor de la ora 10.00 GMT pe dispozitive desktop, mobile și tablete.

Google Santa Tracker a fost lansat prima dată în 2004 de către Google şi simulează urmărirea lui Moş Crăciun în Ajunul Crăciunului pe tot globul. Site-ul a fost inspirat de rivalul său, care l-a depăşit după numărul de vizite, NORAD Tracks Santa, care funcţionează din 1955, scrie adevărul.ro.

La începutul anului 2004, Google a văzut NORAD Tracks Santa şi a spus că „ar fi ceva mai bine pentru utilizatori să «vizualizeze» unde Moşul este acum”. În 2018, site-ul a adăugat caracteristici noi pentru studenţi şi educatori. În 4 decembrie 2018 s-au adăugat o suită de jocuri şi lecţii despre bazele programării şi tradiţii de Crăciun în jurul lumii. Acesta mai are şi informaţii despre organizaţii non-profit cum ar fi Khan Academy şi Code.org. Pe Google Play este inclusiv o aplicaţie ce poate fi descărcată pe telefoanele ce au sistemul de operare Android.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente